θαυματουργή-παναγία-η-προυσιώτισσα-ο-32524

Θαυματουργή Παναγία η Προυσιώτισσα: Ο ναός μέσα στον βράχο και όταν η Μεγαλόχαρη έσωσε τρένο από εκτροχιασμό

Παναγία η Προυσιώτισσα: Το θαύμα της Μεγαλόχαρης

Όσοι επισκέπτες περνάνε από την Λαμία τους περιμένει μια ανακάλυψη ενός εντυπωσιακού σπηλαιώδη ναού που έχει αφιερωθεί στην Παναγία την Προυσιώτισσα. Ο ναός αυτός βρίσκεται μέσα σε βράχο στους πρόποδες της Οίτης, λίγο πιο έξω από την πόλη.

Ο μαγευτικός αυτός ναός, που ανακαινίστηκε από σιδηροδρομικούς υπαλλήλους, αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό πνευματικής αναζήτησης και αισθητικής απόλαυσης. Οι πρόποδες της Οίτης αποκαλύπτουν ένα υπέροχο μικρό εκκλησάκι, ενσωματωμένο βαθιά στον πετρώδη τοπίο.

Ιδιαίτερη προσοχή προσελκύει η ιστορική σημασία της Παναγίας Προυσιώτισσας, αφού η ευλογημένη αυτή εικόνα ανέκαθεν θεωρείται η προστάτιδα των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Λέγεται πως μια αμαξοστοιχία, παλαιότερα, ανατράπηκε πάνω από τον γκρεμό προς το σημείο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι όλοι οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο βγήκαν εκ θαύματος αλώβητοι.

Αυτό το θαύμα έκανε το εκκλησάκι ένα σημείο αναφοράς του Χριστιανισμού. Εξολοκλήρου αφιερωμένο στην Παναγία την Προυσιώτισσα, προσφέρει πνευματική αναζήτηση και ανακούφιση σε κάθε προσκυνητή που βρίσκεται εκεί.

Ιερός Ναός της Παναγίας της Προυσιώτισσας στην Λαμία

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ