φωτιά-στις-τιμές-των-ενοικίων-προβλ-27114

«Φωτιά» στις τιμές των ενοικίων: Προβληματισμός στις οικογένειες των νέων φοιτητών, γρίφος για δυνατούς λύτες η φοιτητική στέγαση

Ενοίκια: Σπάνε κάθε ρεκόρ οι φετινές τιμές, σε απόγνωση οι γονείς

Πολλές οικογένειες φοιτητών βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι φετινές τιμές στα ενοίκια έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Έτσι το θέμα των ενοικίων έχει μετατράπει σε γρίφο για δυνατούς λύτες.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Καμάρας η μέση τιμή ξεκινά από τα 9,2 ευρώ το τετραγωνικό. Πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους τιμών και έναν από εκείνους, που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε περιοχές γύρω από το κέντρο, όπως η Δόξα, η Τριανδρία και οι Σαράντα Εκκλησιές, η μέση τιμή είναι στα 9, τα 8,9 και τα 8,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο αντίστοιχα.

Η συνολική μέση τιμή στη Θεσσαλονίκη είναι περίπου στα 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Εάν τα παραπάνω νούμερα μεταφραστούν σε τιμές ενοικίου, στην περιοχή της Καμάρας βρίσκει κανείς ένα μικρό στούντιο 30-40 μέτρων με 470 ευρώ. Στις Σαράντα Εκκλησιές οι τιμές αρχίζουν από 400 ευρώ ενώ στο Ντεπώ με 450 ευρώ.

Οι γονείς των φοιτητών είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλες περιοχές, όπως είναι οι δυτικές συνοικίες, όπου τα ενοίκια είναι οικονομικότερα. Στη Σταυρούπολη είναι 6,8 ευρώ το τετραγωνικό και στον Εύοσμο 7,3 ευρώ.

Η μεγάλη ζήτηση των ενδιαφερόμενων προβληματίζει πάρα πολύ τους ενδιαφερόμενους καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κατοικίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι για ένα πολύ μικρό στούντιο 20-22 τετραγωνικών μέτρων στα Λαδάδικα πρέπει κανείς να πληρώσει 450 ευρώ, όπως προκύπτει από γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τα ενοίκια

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ