στα-πάντα-ακρίβεια-στα-ύψη-οι-τιμές-στα-31635

Στα πάντα ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές στα σχολικά είδη – Έρχεται το Καλάθι Σχολικών

Ακρίβεια: Οι ανατιμήσεις επηρεάζουν και τα σχολικά είδη

Οι ανατιμήσεις στην λιανική πώληση συνεχίζονται και από τον Σεπτέμβριο οι τιμές στα σχολικά είδη πρόκειται να είναι τουλάχιστον 15% αυξημένες σε σχέση με πέρσι.

Η κυβέρνηση εξετάζει να φέρει το Καλάθι Σχολικών προκειμένου να ελαφρύνει τα οικογενειακά έξοδα.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN, υπάρχουν ανατιμήσεις στα σχολικά είδη από τον Ιανουάριο του 2023, ωστόσο οι συγκεκριμένες αυξήσεις εξαρτώνται και από τα προϊόντα.

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις εντοπίζονται σε μολύβια, γόμες, ξύστρες, στα γεωμετρικά όργανα λόγω και της αύξησης της τιμής του πλαστικού που χρειάζεται για να κατασκευαστούν.

Οι τιμές για τις μικρές τάξεις του Δημοτικού κυμαίνονται για μια λίστα γύρω στα 20 ευρώ και μπορούν να φτάσουν τα 30-40 ευρώ. Στο Γυμνάσιο η λίστα μπορεί να κοστίσει περίπου 50 ευρώ.

Τα ίδια προϊόντα στοίχιζαν μέχρι πέρυσι 10 με 15% λιγότερο.

Τι θα περιλαμβάνει το «Καλάθι Σχολικών» – Το νέο μέτρο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Επιπλέον, στο «τραπέζι» έπεσε και το Καλάθι Σχολικών το οποίο αναμένεται να μπει σε λειτουργία ενόψει της νέας χρονιάς και της επιστροφής των μαθητών στα θρανία. Τα σχολικά είδη κάθε Σεπτέμβριο είναι ένα έξτρα «βάρος» για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και με τις συνθήκες που διαμορφώνονται αυτό αναμένεται να είναι μεγαλύτερο. Συνεπώς, το «Καλάθι Σχολικών» που αναμένεται να εφαρμοστεί, θα «ανακουφίσει» ως έναν βαθμό τις… τσέπες των γονέων.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ