δολοφονία-καραιβάζ-τελευταία-εξέλι-46905

Δολοφονία Καραιβάζ – Τελευταία εξέλιξη: Αυτοί έδωσαν εντολή να τον σκοτώσουν, τόσα λεφτά πήραν

Αύριο Τετάρτη (26/6) ξεκινά η εξέταση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με την εμφάνιση νέων, σοβαρών στοιχείων.

Όπως γνωστοποιήθηκε, δύο αδέρφια έχουν ήδη φυλακιστεί για την υπόθεση αυτή. Το κρίσιμο νέο στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στον εντοπισμό των ηθικών δραστών είναι ότι από την αποκάλυψη του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς των δύο αδερφών, ανακαλύφθηκαν υπερβολικές καταθέσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνουν ή φτάνουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, τα οποία δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν εύκολα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας, πιθανότατα αποτελούν την αμοιβή που εισέπραξαν οι ύποπτοι μετά τη δολοφονία του Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, η καταθέτουσα εταιρεία με έδρα σε χώρα του εξωτερικού έχει ήδη ζητηθεί νομική βοήθεια, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα των ατόμων που βρίσκονται πίσω από τη μεταφορά του σημαντικού χρηματικού ποσού με εξαψήφιο νούμερο. Επιπλέον, όλες οι ενδείξεις κατευθύνουν σε υποψίες ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται επικεφαλής μέλη της ελληνικής μαφίας, με τον Καραϊβάζ να είναι έτοιμος να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες.

Το Χρονικό της Δολοφονίας του Καραϊβάζ:

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, γνωστός δημοσιογράφος, δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο. Οι πρώτες ενδείξεις χαρακτήρισαν τη δολοφονία ως εγκληματική ενέργεια από το οργανωμένο έγκλημα.

Στις 28 Απριλίου 2023, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 40 και 48 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία. Μετά από πολυώρες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Το Δικαστικό Συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα-καταπέλτη για τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο θάνατος του δημοσιογράφου ήταν αποτέλεσμα συμβολαιογραφικής ενέργειας (συμβόλαιο θανάτου), με το πρόσωπο που έδωσε την εντολή να παραμένει άγνωστο.

Ειδικότερα το βούλευμα αναφέρει:

«Η απουσία διαπίστωσης άλλου κινήτρου αλλά και οι σχέσεις, οι οποίες είχε αποκτήσει το θύμα για άντληση πληροφοριών, καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για κατά παραγγελία ανθρωποκτονία.

Έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία.

Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ