δώρισε-32-στρέμματα-της-έκλεισαν-το-τηλ-349

Δώρισε 32 στρέμματα, της έκλεισαν το τηλέφωνο: Η χήρα του Καρέλια ξεσπά για τη δωρεά στη Κιβωτό του Κόσμου

Η δωρήτρια της Κιβωτού του Κόσμου, Μίνα Σπυροπούλου- Καρέλια, στη δομή της Καλαμάτας, μιλάει για την παραχώρηση του ακινήτου και την συμπεριφορά που είχε η πρεσβυτέρα.

Όπως υπογράμμισε στο iefimerida «αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη δωρεά στην Κιβωτό και ξεκινήσαμε να ανακατασκευάζουμε το πρώτο σπίτι, ώστε να είναι κατάλληλο για τα παιδιά. Φτιάξαμε γραφεία παιδαγωγών, γραφείο με computer, μεγάλη τραπεζαρία, playroom, επαγγελματική κουζίνα, πυρόσβεση κτλ.» και πρόσθεσε ότι ο π. Αντώνιος και η σύζυγός του αδιαφορούσαν για την πρόοδο των εργασιών.

Και συμπληρώνει «δεν μπορούσα ούτε να τους βρω στο τηλέφωνο να συνεννοηθούμε για τα τεχνικά θέματα του σπιτιού. Μέχρι που μια μέρα με πήρε τηλέφωνο η πρεσβυτέρα, γιατί αυτή έκανε κουμάντο και μου ζήτησε στο ακίνητο να φτιάξουμε και αρχαίο θέατρο. Της εξήγησα ότι εμείς φτιάχνουμε χώρο για τα παιδιά και ότι υπάρχει πνευματικό κέντρο στην πόλη, όπως και το κάστρο αν θέλουν να τα πηγαίνουν. Τότε μου έκλεισε το τηλέφωνο. Εγώ νόμισα ότι κόπηκε η γραμμή και ξαναπήρα, αλλά απάντησε ο οδηγός τους – γιατί είχαν οδηγούς παιδιά που είχαν μεγαλώσει στις δομές- και μου είπε ότι δεν μπορεί να μου μιλήσει γιατί ήταν απασχολημένη. Επειδή δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η συμπεριφορά μίλησα με τον δικηγόρο μου και ζητήσαμε το ακίνητο πίσω. Αυτοί βέβαια δεν το έδωσαν, γιατί δεν είχαμε σκεφτεί να έχουμε τέτοιο όρο στη δωρεά . Τότε -πριν ακόμα πάρουν τις άδειες- έφεραν τα πρώτα παιδιά στην Καλαμάτα για να μην χάσουν το σπίτι».

Εκτός από τη δωρεά του ακινήτου, επισημαίνει η δωρήτρια «τα περασμένα Χριστούγεννα τους έστειλα τα χρήματα για τα ρούχα και τα παπούτσια, αφού πρώτα είχα ζητήσει να μάθω πόσα παιδιά ήταν εκεί και τα μεγέθη των ρούχων και των παπουτσιών. Από το ποσό αυτό ξόδεψαν μόνο 3.800 ευρώ. Όταν το έμαθα ζήτησα να επιστραφούν τα υπόλοιπα χρήματα, όπως και έγινε. Στα νούμερα παπουτσιών μου είχαν ζητήσει και νούμερο 45 και τους λέω ποιο παιδί φοράει 45; Αφού μας είχαν πει ότι θα φιλοξενούν παιδιά από 5 έως 15 ετών κορίτσια και αγόρια, αλλά έφεραν μόνο αγόρια. Τότε μου είπαν ότι έχουν και μεγαλύτερα παιδιά».

Επιθυμία της δωρήτριας να γεμίσουν παιδιά τα σπίτια της Κιβωτού του Κόσμου

Και καταλήγει «επιθυμία μας ήταν να γεμίσουν τα σπίτια με παιδιά και να υπάρχουν υπεύθυνα άτομα για την διαπαιδαγώγησή τους και να περιβάλλονται από αγάπη, που τόσο τους είχε λείψει. Ας φροντίσει το κράτος να έχει την εποπτεία και να συνεχίσουν να φιλοξενούνται παιδιά. Να φροντίσει να μην πάνε χαμένες οι δωρεές, οι οποίες εδώθησαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν βέβαια αυτό αποδειχθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Μίνα Σπυροπούλου – Καρέλια, μαζί με την κόρη της, το 2018, αποφάσισαν να δωρίσουν στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου το οικόπεδο 32 στρεμμάτων, με δύο ακίνητα, στη μνήμη του συζύγου και πατέρα τους, του καπνοβομήχανου Κωνσταντίνου Καρέλια.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ