έχει-54-χρόνια-να-συμβεί-κάτι-τέτοιο-τ-43994

«Έχει 54 χρόνια να συμβεί κάτι τέτοιο»: Τα “έχασαν” οι μετεωρολóγοι, ακραίο αυτό που έρχεται

Ο υδράργυρος αναμένεται να ανεβεί σε ακραία υψηλά επίπεδα μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ θερμοκρασίας για την εποχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του meteo.gr, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη θα ευνοήσει τη μεταφορά πολύ θερμών αερίων από την Αφρική προς την χώρα μας, με την κορύφωση να αναμένεται το τριήμερο Κυριακή 31/03 – Τρίτη 02/04.

Kαιρός: Θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς

Έιναι πιθανό να παρουσιαστούν ανώτερες από το κανονικό θερμοκρασίες στα αέρια μαζικά πάνω από ορισμένα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης, φτάνοντας μέχρι και τους 17-18 βαθμούς Κελσίου!

Τη Δευτέρα 01/04 το απόγευμα, οι αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα θα είναι πιο υψηλές από τον κανονικό για την εποχή και μπορεί να φτάσουν έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια και το ύψος που θα φτάσει εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η νεφοκάλυψη και ο άνεμος. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα δεδομένα, στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία πιθανόν να φτάσει ή να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε μερικά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα προγνωστικά του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έσπασε το ρεκόρ δεκαετιών στα Χανιά με 32,4 βαθμούς Κελσίου

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται να βιώσουμε δύο περίοδους ζέστης. Το πρώτο κύμα ζέστης θα είναι την Κυριακή και Δευτέρα, με θερμοκρασίες που θα ανέβουν τοπικά άνω των 28-30 βαθμών Κελσίου. Το δεύτερο κύμα ζέστης προς τα τέλη της εβδομάδας θα είναι επίσης αισθητό, αλλά όχι με τις ίδιες υψηλές θερμοκρασίες με το πρώτο.

Ο κ. Κολυδάς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Ηράκλειο έχει ξεπεράσει το παλιό ρεκόρ των 29 βαθμών Κελσίου από το 1970, καθώς προχθές ο υδράργυρος έφτασε τους 30 βαθμούς, ενώ στα Χανιά ανέβηκε στους 32.4 βαθμούς!

Κοκτέιλ ζέστης, υγρασίας και σκόνης από την Κυριακή

Σχετικά με τη σκόνη, από αύριο και κυρίως την Κυριακή επιστρέφει στην Ελλάδα, αλλά όχι σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις όπως προηγουμένως. Την Κυριακή και τη Δευτέρα η σκόνη θα καλύψει ξανά μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά από την Τρίτη το μεσημέρι και μετά αναμένεται να υποχωρήσει. Είναι σημαντικό να το γνωρίζουν ιδίως οι άνθρωποι με προβλήματα αναπνευστικού.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ