κιβωτός-του-κόσμου-σοκάρει-20χρονη-μ-283

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρει 20χρονη – «Μου έλεγαν θα στο πάρουμε το παιδί, με έδιωξαν γιατί έκανα άμβλωση»

Στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε πρώην φιλοξενούμενη της Κιβωτού του Κόσμου. Η κοπέλα μίλησε για όσα έζησε στις δομές των Ιωαννίνων και της Χίου, αλλά και την απόφαση των ιθυνόντων να τη διώξουν μόλις ενηλικιώθηκε, επειδή έκανε άμβλωση. 

Ήταν 17 χρονών όταν ακόμη φιλοξενούταν σε μία από τις δομές της «Κιβωτού», έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κάνει άμβλωση. «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν… Το πάλεψα μόνη μου» αποκάλυψε η 20χρονη σήμερα Ευγενία.

Όπως ανέφερε της εξηγούσαν πως πρόκειται για “κακιά πράξη” και δεν το δέχονταν. « Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”, εγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» πρόσθεσε.

Όταν έγινε 18 ετών, δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό -όπως συνήθιζαν να δίνουν σε όσους έφευγαν- και την άφησαν στο δρόμο αβοήθητη.

Η απομόνωση και το ξύλο

Η Ευγενία βρέθηκε για πρώτη φορά στη δομή στα 9 της χρόνια μαζί με τα τρία αδέρφια της. «Ήμουν από τα πρώτα παιδιά που βίωσε τη συνέπεια – τιμωρία της απομόνωσης. Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί» δήλωσε.

Η Ευγενία θέλησε αρχικά να ευχαριστήσει τον πατέρα Αντώνιο γιατί -όπως είπε- προς εκείνη φέρθηκε πολύ όμορφα. «Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, εγώ τον στηρίζω αυτόν τον άνθρωπο, μπορεί να μη γνώριζε πολλά απ’ όσα συνέβαιναν στην “Κιβωτό”, αλλά σίγουρα η αλήθεια θα φανερωθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρώην τρόφιμος περιέγραψε και ένα περιστατικό ενώ βρισκόταν στη δομή της Πωγωνιανής, στα Ιωάννινα.

«Θυμάμαι πως είχα τσακωθεί με μία κοπέλα, είχαμε πιαστεί στα χέρια και ένας παιδαγωγός με είχε αρπάξει από τα μαλλιά και με είχε βάλει στην τουαλέτα και με κοπανούσε στο καπάκι της τουαλέτας και εγώ επειδή ήμουν νευρική τον χτύπαγα, τσίριζα, φώναζα “βοήθεια”. Μία άλλη παιδαγωγός ύστερα με πήρε με το αμάξι της μία βόλτα να με ηρεμήσει και όταν γυρίσαμε η υπεύθυνη της δομής την απέλυσε».

Κλεισμένη σε ένα δωμάτιο για μήνες

Ένα βράδυ η Ευγενία μεταφέρθηκε στη δομή της Χίου με αποτέλεσμα να χωριστεί από τα αδέρφια της και να μην τα ξαναδεί. «Εκεί με κρατούσαν για μήνες κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, γιατί με θεωρούσαν κακιά επιρροή για τα υπόλοιπα παιδιά» αναφέρει.

«Χρόνια πολλά, να φύγεις τώρα»

Μιλώντας για την περίοδο που έμεινε έγκυος λέει πως ουσιαστικά η «Κιβωτός» της είχε ξεκαθαρίσει πως εάν αποφασίσει να κάνει την άμβλωση επιλέγει αυτόματα να προχωρήσει σε έναν δρόμο μόνη της. Ωστόσο, εκείνη επέμεινε στην απόφασή της και προκειμένου να προχωρήσει στην άμβλωση παρενέβη η Εισαγγελία καθώς δεν είχε ενηλικιωθεί ακόμη.

«Την ημέρα της ενηλικίωσής μου, όταν γύρισα στη δομή, έβγαλαν έξω τις βαλίτσες και μου είπαν “χρόνια πολλά, να φύγεις τώρα”» αναφέρει.

Η Ευγενία καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να έχει επικοινωνία με ένα από τα αδέρφια της, δεν γνωρίζει καν σε ποια δομή βρίσκεται. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι σίγουρη πως βρίσκεται σε απομόνωση γιατί έχω μάθει πως έχει κάνει συγκεκριμένα πράγματα» συμπληρώνει.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ