νίκος-πλακιάς-για-τέμπη-δiκαίωση-θα-ήτ-44412

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: «Δıκαίωση θα ήταν να μπορώ να δω τα παıδıά μου, το τέλος θα το πоύμε οι σuγγενείς»

«Ο άνθρωπος προτίμησε και πήγε ένα 2ημερο στη Μαγνησία και εμείς πήγαμε στο νεκροταφείο στα κορίτσια μας», είπε για τον Καραμανλή

Πραγματοποιήθηκε η δειγματοληψία στα χώματα από τον τόπο του εγκλήματος των Τεμπών, που είχαν μεταφερθεί σε οικόπεδο ιδιώτη στη Λάρισα. Η διαδικασία έγινε παρουσία πραγματογνωμόνων, ενώ ακολούθως θα αναζητηθεί και γενετικό υλικό.


Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν τις δράσεις τους, με σκοπό να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να τεθούν όλοι οι αρμόδιοι προ των ευθυνών τους. Σε συγκέντρωση που έγινε κάλεσαν τον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να τους δώσει τις απαντήσεις που ζητάνε. «Από την στιγμή που προκάλεσε τις οικογένειές μας, αναφέρθηκε στα παιδιά μας, ανέφερε ότι είναι έτοιμος να καθίσει απέναντί μας, εγώ έκανα μια έκκληση να έρθει, να μιλήσουμε και να τον ακούσουμε. Ο άνθρωπος προτίμησε και πήγε ένα 2ημερο στη Μαγνησία και εμείς πήγαμε στο νεκροταφείο στα κορίτσια μας», ανέφερε ο Νίκος Πλακιάς και συνέχισε:

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς (σ.σ. η καθυστέρηση), το ζούμε από πέρυσι. Φωνάζουμε, δίνουμε στοιχεία. Δεν έχουμε συναισθήματα πλέον. (…) Περνούσαμε από τα βαγόνια που ήταν τα παιδιά μας και βλέπαμε πράγματα παρατημένα, τρέμαμε. Και μετά από 14 μήνες πάμε πάλι πού; Στα μπάζα που τα είχαν πεταμένα να βρούμε τι; Δε μας αφήσαν, όχι εμάς, να πάνε οι πραγματογνώμονες να συλλέξουν στοιχεία. Δεν πρόκειται να ησυχάσουμε. Εγώ ντρέπομαι. Δεν πήγε καν ιατροδικαστής».

Ο κ. Πλακιάς, πατέρας των κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στο πρωτοφανές δυστύχημα κατέληξε λέγοντας: «Δικαίωση είναι να πάω στο σπίτι να δω τα παιδιά μου, αυτή είναι η δικαίωση για εμένα. Το τέλος θα το πούμε εμείς οι συγγενείς και κανένας άλλος. Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν θα μπορέσουμε να ησυχάσουμε και να πάμε να θρηνήσουμε τα παιδιά μας, όλα τα υπόλοιπα να τα ξεχάσουν».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ