οριστικό-κλειστά-σχολεία-αύριο-λόγω-κ-46523

Οριστικό: Κλειστά σχολεία αύριο λόγω καύσωνα

Κλειστά σχολεία για τον καύσωνα ανακοινώνει ο Δήμος Αθηναίων για αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Ανατροπή με τη λειτουργία των σχολείων στην Αθήνα καθώς ανακοινώνονται άμεσα κλειστά σχολεία για αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την λειτουργία των σχολείων εντός του Δήμου Αθηναίων και με απόφαση του Δήμαρχου, Χάρη Δούκα αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Ειδικότερα, αύριο τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών από τις αυξημένες θερμοκρασίες που θα επικρατούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Τονίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Τι ώρες θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αθήνα τις ημέρες του καύσωνα

Με μειωμένο ωράριο λειτουργίας θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Αθηναίων, λόγω καύσωνα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων καθώς και η κεντρική υπηρεσία (Ρόδου 181, Σεπόλια) θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Το ελαστικό ωράριο λειτουργίας θα εφαρμοστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας – Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα».

Η αλλαγή αυτή πραγματοποιείται με γνώμονα:

την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές,

την προστασία της υγείας των υπαλλήλων όλων των υπηρεσιών του φορέα,

την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Δείτε εδώ όλα τα κλειστά σχολεία για αύριο 12/6

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί Τετάρτη και Πέμπτη θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο λειτουργίας, από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Οι δυσκολότερες μέρες αναμένεται να είναι η αυριανή και η μεθαυριανή, όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες στην ατμόσφαιρα.

Αρκετοί ήταν οι δήμοι που ανακοίνωσαν από χθες κλειστά σχολεία για τρεις ημέρες – μέχρι και την Παρασκευή – ενώ κάποια θα ξεκινήσουν αργότερα.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Dnews οι μετεωρολόγοι έχοντας μελετήσει το φαινόμενο του τετραήμερου καύσωνα και έχοντας την θερμοκρασιακή πρόγνωση εισηγήθηκαν θετικά για το κλείσιμο σχολείων σε περιοχές που το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο και οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαιτέρως απαγορευτικές για έκθεση στο εξωτερικό περιβάλλον μικρών μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

Μάλιστα η εισήγησή τους ενισχύθηκε από το γεγονός ότι αυτές τις μέρες σχεδόν σε όλα τα σχολεία οι τελειόφοιτοι Νηπιαγωγείου και Δημοτικού προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις καθιερωμένες τελετές αποφοίτησης που διεξάγονται είτε νωρίς το απόγευμα είτε πρωινές ώρες μεσούσης του σχολικού προγράμματος γεγονός που χρήζει προσοχής λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Με τα δεδομένα αυτά και έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας, οι μετεωρολόγοι από την πρώτη στιγμή έδωσαν το πράσινο φως σε Περιφέρειες και Δήμους αντίστοιχα να αποφασίσουν κατά βούληση για το κλείσιμο των σχολείων ενόψει καύσωνα.

Υπό το πρίσμα αυτό έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία ελέω καύσωνα. Στο σημείο αυτό να διευκρινιστεί ότι σε τοπικό επίπεδο η ευθύνη για το κλείσιμο σχολείων άπτεται της αρμοδιότητας του Δήμου σε απόλυτη συνεννόηση με την Περιφέρεια χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας επιλαμβάνεται και αποφασίζει μόνο για καθολικό κλείσιμο των σχολείων.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ