ραγδαίες-εξελίξεις-στη-δολοφονία-καρ-4393

Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία Καραϊβάζ: Μεγάλος ποινικός φέρεται ως ηθικός αυτουργός και η εκτίμηση των αστυνομικών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ηθικός αυτουργός και οι εκτιμήσεις των αστυνομικών

Την Τετάρτη πρόκειται να απολογηθούν τα δύο αδέρφια που πήραν μέρος στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Παράλληλα, οι εξελίξεις τρέχουν γύρω από την μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου ενώ οι Αστυνομικές Αρχές γνωρίζουν ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός.

Στο μεταξύ, στη δικογραφία εμπλέκονται ακόμα τρία πρόσωπα, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν ικανά στοιχεία για να εκδοθούν τα απαραίτητα εντάλματα σύλληψης και γι’ αυτό οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το MEGA, στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται πως ένας κατηγορούμενος προχωρούσε σε παραπλανητικές συνομιλίες, καθώς πίστευε πως τα τηλέφωνά του παρακολουθούνταν από την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να καταδείξει πως δεν γνωρίζει μεγάλο ποινικό, για τον οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι ο εντολέας της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Η συνομιλία αυτή έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2022 και ο κατηγορούμενος, στην προσπάθειά του να απειλήσει έναν ιδιώτη, ξεχνιέται και του αναφέρει το όνομα του μεγάλου ποινικού.

Επίσης, στη συνέχεια έκανε παραπλανητικά τηλέφωνα στην προσπάθειά του να μην συνδεθεί ο δολοφόνος του δημοσιογράφου με τον εντολέα του.

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης πως δύο από τους βασικούς υπόπτους φαίνεται να επέβαιναν στο βαν, και λίγη ώρα μετά την εγκληματική ενέργεια είχαν προχωρήσει σε ανάρτηση φωτογραφίας στο Facebook, πιθανόν για επιδεικτικούς λόγους. Αυτή η επιλογή φαίνεται να βοήθησε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διαλευκάνουν την υπόθεση αφού βρήκαν από ποια τηλέφωνά έγινε η ανάρτηση.

Οι δύο από τους υπόπτους για εμπλοκή στις συνεννοήσεις και στην προσπάθεια απόκτησης καρτοκινητών μίας χρήσης πριν το συμβόλαιο θανάτου, μιλούσαν μεταξύ τους και όταν τους ρωτούσαν γιατί επικοινωνούσατε, απαντούσαν πως «ήθελαν να ξεματιάσουν ο ένας τον άλλον».

Ο συγγενής του 40χρονου που «έκαψε» τον δράστη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ο 40χρονος προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί το βαν βρέθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή, να δημιουργήσει άλλοθι επειδή ξέρει ότι παρακολουθείται με τον αδελφό του, ωστόσο η συγγενής φαίνεται να το καταρρίπτει.

Ο επίμαχος διάλογος

40χρονος: Μα ο Στράτος έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια, για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

Συγγενής: Στον Άλιμο;

40χρονος: Ναι.

Συγγενής: Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;

40χρονος: Εγώ, ποιος τα λέει; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

Συγγενής: Άλλο είναι μέσα, ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από… Στον Άλιμο δεν έχει.

40χρονος: Και από φυλλάδια, έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

Συγγενής: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο, στο λέω εγώ, από εκεί δεν έχει.

40χρονος: Ναι.

Συγγενής: Όχι όχι όχι.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ