συμπλοκή-και-άγρiες-μεταξύ-επιβατών-σε-47102

Συμπλοκή και άγρiες μεταξύ επιβατών σε πτήση της Ryanair – Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση

Μια μαζική συμπλοκή μεταξύ επιβατών σε «πτήση κόλαση» της Ryanair έφτασε τον πιλότο στο σημείο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους εκτυλίχθηκε ένα χαοτικό σκηνικό το οποίο πυροδοτήθηκε από έναν άνδρα που ζητούσε να αλλάξει θέση. Η πτήση με προορισμό το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου αναχώρησε από το Αγκαντίρ του Μαρόκου την Τετάρτη και όταν ξέσπασε το βίαιο περιστατικό το αεροπλάνο βρισκόταν σε ύψος 30.000 ποδιών αναφέρει η «The Sun».

Επιβάτες άρχισαν να ουρλιάζουν μεταξύ τους από τη μια έως την άλλη άκρη του αεροπλάνου, καθώς το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας πανικόβλητο μάταια προσπαθούσε να τους ηρεμήσει.

Οι εντάσεις άρχισαν να «φουντώνουν» λίγο πριν από την απογείωση, όταν ένας άνδρας φέρεται να ρώτησε μια γυναίκα που καθόταν μαζί με την κόρη της, αν μπορούσε να καθίσει στη θέση της για να βρίσκεται κοντά με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Η γυναίκα φέρεται να αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του άνδρα ο οποίος άρχισε να την απειλεί.

Χωρίς να γνωρίζουν τις εντάσεις που είχαν ήδη ξεσπάσει στην καμπίνα, οι πιλότοι της Ryanair απογειώθηκαν όπως ήταν προγραμματισμένο.

Μόλις το αεροπλάνο έφτασε στο ύψος πορείας του και η πινακίδα της ζώνης ασφαλείας έσβησε, ο επιβάτης ζήτησε ξανά να μετακινηθεί με άλλον επιβάτη να αντιδρά προκαλώντας χάος.

«Προσπαθούσαν να χτυπήσουν ο ένας τον άλλον», είπε ένας ανώνυμος 36χρονος επιβάτης του αεροσκάφους.

«Μία από τις οικογένειες που ταξίδευαν αντέδρασαν με αποτέλεσμα και άλλοι επιβάτες να εμπλακούν. Στη συνέχεια, μια κυρία σε πίσω σειρά άρχισε να παθαίνει κρίση πανικού εξαιτίας όλων όσων εκτυλίσσονταν. Εκείνη ούρλιαζε και υπήρχαν παιδιά που έκλαιγαν», αναφέρει.

Η πτήση έμεινε στον αέρα μόνο για «36 λεπτά» όταν το αεροπλάνο αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει «αναγκαστική προσγείωση», συμπλήρωσε ο ανώνυμος επιβάτης, ο οποίος περιγράφεται μόνο ως οικονομικός υπάλληλος από το Χέρτφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα πράγματα έγιναν τόσο χαοτικά που ένας άνδρας επιβάτης φέρεται να αρρώστησε κατά τη διάρκεια της τρέλας και το πλήρωμα καμπίνας έπρεπε να του χορηγήσει οξυγόνο πριν προσγειωθεί, σύμφωνα με τη Sun.

Η πτήση της Ryanair προσγειώθηκε στο Μαρακές του Μαρόκου, όπου η αστυνομία επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος και συνέλαβε εννέα επιβάτες που συμμετείχαν στη συμπλοκή.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ