έρευνα-για-τον-καρκίνο-μειώστε-τον-κίν-1233

Έρευνα για τον Καρκίνο: Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισής του τρώγοντας αυτό δύο φορές την εβδομάδα

Καρκίνος: Πώς μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισής του

Νέες έρευνές βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και συνδέουν τη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου με τη συχνή κατανάλωση ενός τροφίμου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται το τρόφιμο έχει ισχυρή προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του εντέρου.

Μελέτες που έγιναν στη βόρεια Ιταλία, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν ψάρι, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο συγκριτικά με όσους έτρωγαν ψάρι λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Οι καρκίνοι που μελετήθηκαν περιλάμβαναν καρκίνο στις ωοθήκες, στο ενδομήτριο, στον φάρυγγα, στον οισοφάγο, στο στομάχι, στο έντερο και στο πάγκρεας.

Καρκίνος: Οι γυναίκες που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου

Μια παρόμοια σουηδική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου.

Το 2012, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από μία ομάδα Κινέζων επιστημόνων, όπου συνοψίζονταν τα αποτελέσματα 41 μελετών, έδειξε ότι η κατανάλωση ψαριών έχει ισχυρή προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του εντέρου.

Παρομοίως, μια πολωνική μελέτη του 2008 για τον καρκίνο του εντέρου του ορθού, έδειξε ότι η κατανάλωση ψαριού παρείχε σημαντική προστασία στα άτομα που έτρωγαν ψάρι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.

Όσον αφορά τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, η μεγάλη κατανάλωση ψαριού συσχετίστηκε με σημαντική μείωση τόσο σε γυναίκες πριν από την εμμηνόπαυση όσο και σε γυναίκες μετά από αυτή.

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα πρόσφατων μελετών είναι ότι η μεγάλη κατανάλωση ψαριού, πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, ή η χρήση συμπληρωμάτων ιχθυελαίων είχε την ικανότητα να μειώνει την πιθανότητα μετάστασης.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ