Καύση λίπους: Οι 8 τροφές που είναι σύμμαχος σας
Οι οχτώ τροφές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος στην κοιλιά το οποίο κάνει κακό στον οργανισμό.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενσωματώσετε τις παρακάτω οκτώ ομάδες τροφίμων, καθεμία από τις οποίες βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής, στην τόνωση του μεταβολισμού και -το πιο σημαντικό από όλα- στο να απενεργοποιήσετε τα γονίδια λίπους και να αντιστρέψετε την τάση του σώματός σας να αποθηκεύει λίπος.
Αυτές είναι οι 8 τροφές που θα βοηθήσουν στην καύση του λίπους
Αυγά
Τα αυγά είναι η μοναδική καλύτερη διατροφική πηγή της βιταμίνης Β (χολίνη). Είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή όλων των κυτταρικών μεμβρανών του σώματος. Δύο αυγά θα σας δώσουν την μισή ποσότητα χολίνης στην ημέρας σας: μόνο το μοσχαρίσιο συκώτι έχει περισσότερο.
Αλλά καθώς όλο και περισσότερες έρευνες γίνονται για τους μηχανισμούς των γονιδίων του λίπους, η αξία των αυγών έχει αυξηθεί. Η ανεπάρκεια χολίνης συνδέεται άμεσα με τα γονίδια που προκαλούν συσσώρευση σπλαχνικού λίπους, ιδιαίτερα στο ήπαρ. Ένας από τους λόγους για τους οποίους όσοι πίνουν πολύ αλκοόλ αναπτύσσουν λιπώδες ήπαρ είναι ότι το αλκοόλ υπονομεύει την ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται τη χολίνη.
Κοκκινωπά φρούτα
Όλο και περισσότερες έρευνες έχουν αρχίσει να δείχνουν ότι ορισμένα φρούτα καταπολεμούν καλύτερα το λίπος στην κοιλιά από άλλα. Και τα καλύτερα από αυτά τα φρούτα έχουν όλα ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι κόκκινα, ή τουλάχιστον κοκκινωπά. Τέτοια είναι το γκρέιπφρουτ, τα κεράσια, τα σμέουρα, οι φράουλες, τα μήλα, το καρπούζι, τα δαμάσκηνα, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.