με-μια-απλή-κίνηση-το-κόλπο-για-να-εξαφ-29026

Με μια απλή κίνηση: Το κόλπο για να εξαφανίσετε για πάντα τις δυσάρεστες μυρωδιές του πλυντηρίου ρούχων σας

Πλυντήριο ρούχων: Η λύση για να μυρίζει υπέροχα το πλυντήριο σας

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις πιο σημαντικές ηλεκτρικές συσκευές σε ένα νοικοκυριό. Η λύση για να μυρίζει πάντοτε όμορφα βρίσκεται στον κάδο του πλυντήριου.

Γιατί μυρίζει το πλυντήριο ρούχων σας

Γιατί μυρίζει ο κάδος του πλυντηρίου, αφού υπάρχει συνεχής ροή νερού; Η άσχημη μυρωδιά προκαλείται από μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στις «κρυφές» κοιλότητες του κάδου! Άλατα και υπολείμματα απορρυπαντικού φυλακίζονται στο πλυντήριό σας, καθιστώντας το… όχι και τόσο καθαρό.

Για να είστε, λοιπόν, σίγουροι ότι τα ρούχα της οικογένειας πράγματι πλένονται, πρέπει δύο με τρεις φορές το χρόνο, να πλένετε τόσο τον κάδο, όσο και τις θήκες, αλλά και το λάστιχο του πλυντηρίου ρούχων σας.

Για να… προλάβετε το κακό, αφήστε μισάνοιχτη την πόρτα του πλυντηρίου σας μεταξύ των πλύσεων, ώστε να αποφεχθεί η δημιουργία μούχλας.

Πώς να καθαρίσετε τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων

Μπορείτε να απολυμάνετε τον κάδο του πλυντηρίου χρησιμοποιώντας απλά απορρυπαντικό. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα υψηλής θερμοκρασίας και αφήστε το πλυντήριο να πραγματοποιήσει την πλύση κανονικά χωρίς καθόλου ρούχα στον κάδο.

Πλυντήριο ρούχων: Το κόλπο με το ξύδι

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ξύδι, που είναι φυσικό και φτηνό απολυμαντικό. Θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία (σε πρόγραμμα των 90 περίπου βαθμών, ώστε να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια). Όταν ο κάδος γεμίσει νερό, βάλτε δύο κούπες λευκό ξίδι στη θήκη του απορρυπαντικού και αφήστε το οικολογικό καθαριστικό να κάνει για ‘σας τη βρωμοδουλειά! Μπορείτε επίσης να περάσετε την επιφάνεια του κάδου με ένα πανάκι βουτηγμένο σε ξύδι. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κάνετε μια πλύση με σκέτο νερό στο τέλος, για να απομακρυνθεί η μυρωδιά του ξιδιού.

Τέλος, η χρήση μαγειρικής σόδας (σε ποσότητα αντίστοιχη του απορρυπαντικού) θα απομακρύνει άλατα και δυσάρεστες μυρωδιές. Και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία είναι η ίδια: πλύση σε υψηλή θερμοκρασία – σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού – πλύσιμο και στράγγιγμα – ξέπλυμα στο ίδιο πρόγραμμα με σκέτο νεράκι.

Πώς να καθαρίσετε τις θήκες του πλυντηρίου

Σε μια μικρή λεκάνη, φτιάξτε ένα απολυμαντικό μίγμα από υγρό λευκαντικό (περίπου ένα φλιτζάνι αρκεί) και ζεστό νερό (500 περίπου ml). Μουλιάστε ένα πανάκι ή μια πετσέτα και περάστε το λάστιχο τρίβοντάς το καλά! Μπορείτε να το ξεπλύνετε χρησιμοποιώντας μια νωπή πετσέτα ή ένα βιτέξ.

Με τον παραπάνω τρόπο θα βρείτε μια και καλή μόνιμη λύση για τις μυρωδιές του πλυντηρίου σας!

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ