Ελληνικό κοκορέτσι: Πρωτιά σε μια ιδιαίτερη κατάταξη γεύσεων
Το τούρκικο κοκορέτσι ήρθε δεύτερο και το ελληνικό έδεσμα κέρδισε την πρωτιά σε μια διαφορετική κατάταξη γεύσεων σύμφωνα με το Taste Atlas. Μπορεί να μην βρείτε το παραδοσιακό κοκορετσάκι στα μενού ακριβών αθηναϊκών εστιατορίων όμως ο ταξιδιωτικός οδηγός γαστρονομίας Taste Atlas κάτι παραπάνω θα ξέρει.
Σε σχετική λίστα με τα καλύτερα κρεατοφαγικά πιάτα που έχουν ως πρώτη ύλη τα εντόσθια/γλυκάδια, οι ρεπόρτερ του οδηγού γαστρονομίας δοκίμασαν, έκριναν, αποφάσισαν! Το κοκορέτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας το ούγγρικο φουά γκρα, το χάγκις (καρδιά, συκώτι και πνευμόνια προβάτου με καρυκεύματα – ΜΑ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ), και το σημαντικότερο: το κοκορέτσι Τουρκίας!
Η ανακοίνωση στο Twitter για την πρωτιά στο ελληνικό κοκορέτσι
Kokoretsi
📍 Greece 🇬🇷
⭐️ 4.6
💯 #1 best-rated offal dish in the world
Discover Greece: https://t.co/ksLLxVgrmg
Traditional Greek offal dish, kokoretsi, took 1st place on the list of the best-rated offal dishes in the world. One may wonder why Turkish kokoreç is in 4th place -… pic.twitter.com/tmW8wjz6pf
— TasteAtlas (@TasteAtlas) June 7, 2023
Οι λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει
Το τούρκικο κοκορέτσι αποτελείται από μια βασική ύλη, τα εντόσθια. Στην περίπτωση μας, το κοκορέτσι είναι λιγότερο βαρετό, καθώς περιλαμβάνει και νεφρά, σικώτι και μπόλικα καρυκεύματα.
Στη σχετική λίστα βρίσκουμε και το φρυγαδέλι και την μαγειρίτσα. Και προσπαθούμε να ξεχάσουμε τον εφιάλτη του σκωτσέζικου χάγκις!