αγγελική-νικολούλη-το-ξεκίνημα-ως-ρεπ-4872

Αγγελική Νικολούλη: Το ξεκίνημα ως ρεπόρτερ, ο επιτυχημένος σκηνοθέτης γιος, το ενδεχόμενο ενός γάμου, οι απειλές για τη ζωή της και το βιβλίο Guiness

Αγγελική Νικολούλη: Το ξεκίνημα της καριέρας της και η ευτυχισμένη ζωή με τον γιο της

Η Αγγελική Νικολούλη είναι δημοσιογράφος και ερευνήτρια και τα τελευταία πολλα χρόνια το όνομά της έχει συνδεθεί άρρηκτα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Η δημοσιογράφος μαζί με την ομάδα της έχει εξιχνιάσει πολλές υποθέσεις. Ξεκίνησε ως νεαρή ρεπόρτεε και τόλμησε να δοκιμαστεί στο σκληρό για τα χρόνια εκείνα αστυνομικό ρεπορτάζ.

Οι αποκαλύψεις της και τα καυτά ρεπορτάζ της, την καθιέρωσαν στο χώρο με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη γυναίκα αστυνομικός ρεπόρτερ στην Ελλάδα. Από μαθήτρια ξεχώρισε στην ποίηση και ποιήματα της δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες του Πύργου «Παρατηρητής» και «Ευθύνη». Ακολούθησαν οι εφημερίδες «Γνώμη» και «Πελοπόννησος» της Πάτρας, όπου ασχολήθηκε με όλα τα ρεπορτάζ και ιδιαίτερα με το κοινωνικό και το αστυνομικό.

Οι τολμηρές για εκείνα τα χρόνια έρευνες της, συζητήθηκαν όσο τίποτε άλλο στην κοινωνία της Πάτρας (πορνεία και εκμετάλλευση παιδιών,ναρκωτικά, φυλακές).

Αγγελική Νικολούλη: Η συνεργασία με τις πιο γνωστές εφημερίδες

Η εφημερίδα «Απογευματινή» την κάλεσε στην Αθήνα, όπου συνέχισε τις καυτές έρευνες, τις αποστολές και τα ρεπορτάζ, έχοντας για δασκάλους της τον Χρήστο Πασαλάρη και τον Γιάννη Βούλτεψη. Μια από τις μεγάλες επιτυχίες της, η αποκάλυψη της δράσης του «δράκου» Κυριάκου Παπαχρόνη σε Θεσσαλονίκη και Δράμα και η συνέντευξη που του πήρε στα κρατητήρια λίγο μετά τη σύλληψη του.

Στην αρχή ως υπεύθυνη του αστυνομικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια υπεύθυνη όλων των τμημάτων αστυνομικού, ελεύθερου, υπουργείων, φωτορεπόρτερ. (Τίτλος άγνωστος για γυναίκα δημοσιογράφο εκείνα τα χρόνια) Στην εφημερίδα αυτή έκανε και αποκαλύψεις που πέρασαν τα σύνορα της χώρας-αεροπειρατεία, κατασκοπεία, τρομοκρατία ενώ συνέβαλε στον εντοπισμό και στη σύλληψη του «δράκου» των νοτίων και βορείων προαστίων, Σπύρου Μπέσκου.

Η πολύχρονη, καθημερινή επαφή της με το κέντρο της Άμεσης Δράσης το γνωστό «100», της έδωσε πέρα από τις σοβαρές ειδήσεις και πιπεράτες ιστορίες που τις ζωντάνεψε με το χιούμορ που διαθέτει, στην προσωπική στήλη που διατηρούσε στην ίδια εφημερίδα. Ο αείμνηστος θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αλέκος Σακελάριος, την βοήθησε να τις μεταφέρει το 1990 σε ένα χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο «Τα πιπεράτα του 100».

Το «Έθνος» την κάλεσε μετά από χρόνια να αναλάβει υπεύθυνη θέση στο νέο περιοδικό «ΧΡΟΝΟΣ» και το κοινωνικό και αστυνομικό ρεπορτάζ στο «Έθνος της Κυριακής». Οι καυτές αποκαλύψεις της συνεχίστηκαν και στην εφημερίδα αυτή. Έφερε στο φως την υπόθεση των υποκλοπών με θύματα πολιτικούς και παράγοντες της χώρας, που γίνονταν από την τότε ΕΥΠ. Τα ντοκουμέντα που παρουσίασε την έστειλαν να καταθέσει σαν βασικός μάρτυρας στην επιτροπή της Βουλής, που είχε συσταθεί για την διερεύνηση τους. Παράλληλα εργάστηκε και στα περιοδικά «Εικόνες» και «Επίκαιρα». Στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο MEGA, εμφανίστηκε σαν συνεργάτης του Κώστα Χαρδαβέλλα στο κοινωνικό ρεπορτάζ «Χωρίς Μοντάζ». Στη συνέχεια ανέλαβε την έρευνα σκοτεινών εγκλημάτων και εξαφανίσεων μέσα από την εκπομπή «Ρεπορτάζ στην Ομίχλη» και ήταν συμπαρουσιάστρια του Κώστα Χαρδαβέλλα στο ίδιο κανάλι. Μετά από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 1995, εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ με τη δική της ζωντανή, πολύωρη εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Στο ίδιο κανάλι παρέμεινε και όταν μετονομάστηκε σε ALPHA. Το 2001 μετακόμισε στο ALTER όταν αυτό βρισκόταν στα πρώτα του βήματα.

Αγγελική Νικολούλη: 25 χρόνια “Φως στο Τούνελ”

Η Αγγελική Νικολούλη συνεχίζει την επιτυχημένη της εκπομπή φως στο Τούνελ στον Alpha που χτυπά κόκκινο σε τηλεθέαση ενώ αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να μεταφέρει ένα από τα βιβλία της.

Μάλιστα η έγκριτη δημοσιογράφος αναφέρει: “Ούτε κατάλαβα πως πέρασαν αυτά τα 25 χρόνια μέσα στο “Τούνελ”. Η συνεχής, προσεκτική έρευνα και ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας, κόντρα στον κίνδυνο, με κρατούν πάντα σε εγρήγορση. Σε αυτά τα χρόνια ελάχιστες είναι οι φορές που απουσίασα λόγω κάποιου προβλήματος. Ό,τι και να είχα, ήμουν εκεί, στη ζωντανή πολύωρη εκπομπή μου”.

Αγγελική Νικολούλη: Η καταχώρηση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness 1998

«H δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη μέσω της εκπομπής “Φως στο Τούνελ”, έχει ανακαλύψει κατά τη διάρκεια 75 εκπομπών, 85 αγνοούμενα άτομα που είχαν καταχωρηθεί στα δελτία της Αστυνομίας ως εξαφανισθέντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εκπομπή και σε ειδική ενότητα αγνοουμένων της μεταπολεμικής περιόδου, βρέθηκαν ακόμα 22 άτομα με ρεκόρ την ανεύρεση μέσα σε 10 λεπτά, αγνοούμενης επί 58 χρόνια, που ζει στη Γαλλία», γράφτηκε τότε.

Σήμερα η εκπομπή μετράει πάνω από 1.600 ανευρέσεις αγνοουμένων και έχει συμβάλει αποτελεσματικά στην εξιχνίαση δεκάδων δολοφονιών.

Αγγελική Νικολούλη: Ο γιος της, ο Κωνσταντίνος Μουσούλης, και η επαγγελματική του πορεία

Eίναι πολύ κοκέτα και της αρέσει να ντύνεται κομψά και κλασσικά ενώ ποτέ δεν θα την πετύχετε χωρίς μακιγιάζ.Η ίδια είναι ζωντανός, δημιουργικός και θετικός άνθρωπος ενώ είναι πάντοτε alert τόσο για μια νέα αποκάλυψη όσο και για να ρουφήξει τις χαρές της ζωής. Η Αγγελική λατρεύει το διάβασμα, την πεζοπορία και όταν επιτρέπει ο χρόνος τα ταξίδια.

Έχει ένα γιο τον Κωνσταντίνο, που τελείωσε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αγγλία και στην Αμερική όπου και παραμένει, ακολουθώντας το επάγγελμα που επέλεξε. Το όνομα Κωνσταντίνος του το έδωσε ο νονός του, ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η Αγγελική Νικολούλη σε επαγγελματικό επίπεδο έχει να καμαρώνει για αμέτρητες δημοσιογραφικές επιτυχίες. Σε προσωπικό πάλι, το μεγαλύτερό της επίτευγμα ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος. Ο μονάκριβος γιος της είναι ένα παλικάρι άξιο θαυμασμού.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1987, ο Κωνσταντίνος Μουσούλης σπούδασε στο Bournemouth University της Μεγάλης Βρετανίας και κατόπιν έφυγε για το Los Angeles Film School. Ξεκίνησε την καριέρα του δημιουργώντας σκηνές για την προώθηση νέων καλλιτεχνών μέσω της εταιρίας παραγωγής που έχει ιδρύσει στο Λος Άντζελες, την Homeric Pictures.

Το όνομά του ως σκηνοθέτη φιγουράρει σε 16 projects στη βάση του IMDB. Μάλιστα η μικρού μήκους ταινία “Birthday Surprise” είχε συμμετοχή στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λος Άντζελες πριν 4 χρόνια. Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη, όπου και συνεχίζει να κυνηγάει το όνειρό του, με τις ευλογίες της μητέρας του, η οποία ανέκαθεν τον στήριζε θερμά σε ό,τι κι αν κάνει. Ωστόσο ο Κωνσταντίνος διατηρεί ένα άκρως χαμηλό προφίλ και μιλάει μόνο μέσα από τη δουλειά του. Με τέτοια γοητεία βέβαια, καλοδεχούμενη θα ήταν η όποια προβολή του.

Αγγελική Νικολούλη: Η απάντηση σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου

Στην ερώτηση αν έχει περάσει από το μυαλό της η σκέψη ενός δεύτερου γάμου, η Μις Μπαρπλ του Alpha απαντά: «Ποτέ δεν λέω “ποτέ”…Αν υπάρξει ένας άνθρωπος που θα μου ταιριάζει και θα είμαστε καλά μαζί, γιατί όχι;».

Η σχέση της Αγγελικής Νικολούλη με τις αισθητικές παρεμβάσεις

Η μάχιμη δημοσιογράφος δεν έχει ποτέ παραδεχτεί αλλά ούτε και διαψεύσει αν επισκέπτεται πλαστικό χειρουργό όπως κάνει η πλειοψηφία των γυναικών μετά από τα πρώτα άντα. Χαρακτηριστικά έχει πει: “Η πλαστική χειρουργική έχει μπει πια στη ζωή όχι μόνο των γυναικών αλλά και των αντρών. Αν μια γυναίκα θέλει να νιώθει ωραία θα κάνει ό,τι γουστάρει”.

Η ίδια μάλιστα έχει πει: “Δεν έχω πάει ποτέ σε ψυχολόγο, αλλά συζητάω με τον εαυτό μου και τώρα πια μπορώ να ζω τη ζωή μου όπως τη θέλω. Για να μην παρεξηγηθώ λοιπόν, όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα πλαστικής επέμβασης, αλλά εσωτερικής ισορροπίας. Την έχω καταβρεί με την Αγγελική και περνάμε μια χαρά μαζί”.

Αγγελική Νικολούλη: Οι απειλές που έχει δεχτεί για τη ζωή της

Στο βιβλίο της η Αγγελική Νικολούλη έχει γράψει πως έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της . Η ίδια μάλιστα έχει πει: “Έχω συνειδητοποιήσει πλέον πως πρέπει να ζω και με τον κίνδυνο από τη στιγμή που επιλέγω τέτοιου είδους έρευνες. Έχω ταυτιστεί μ’ αυτόν και δεν με επηρεάζει αρνητικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουμε οικογενειακώς τα μέτρα μας”.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ