αλεξάνδρα-λαδικού-η-ελληνίδα-μις-κόσμ-2228

Αλεξάνδρα Λαδικού: Η Ελληνίδα Μις Κόσμος του 1953, η καριέρα στο σινεμά και η ζωή της στα 90 μακριά από την πρωτεύυουσα

Αλεξάνδρα Λαδικού: Η αναπληρωματική Μις Κόσμος που αποθεώθηκε για την ομορφιά της, ζει στα 90 της χρόνια απομονωμένη και μακριά από την πρωτεύουσα

Η Αλεξάνδρα Λαδικού υπήρξε μία από τις πιο γοητευτικές γυναίκες της δεκαετίας της, ενώ ακόμα και σήμερα σε ηλικία 90 ετών εξακολουθεί να διατηρεί τη φινέτσα της.

Έγινε ευρέως ως η θρυλική «Άννα» από τα Κόκκινα Φανάρια, έζησε με πάθος και χάρηκε όλα όσα της δόθηκαν. Η 90χρονη σήμερα Αλεξάνδρα Λαδικού υπήρξε μία από τις διασημότερες και ωραιότερες γυναίκες του ελληνικού σινεμά, έχοντας μία μεγάλη καριέρα στη μεγάλη οθόνη αλλά και στο θέατρο.

Η Αλεξάνδρα-Ελευθερία Λαδικού γεννήθηκε στην Καβάλα στις 26 Ιανουαρίου του 1933.Το 1953 συμμετείχε στα καλλιστεία και κέρδισε τον τίτλο Β΄ Μις Ελλάς, ενώ βγήκε Αναπληρωματική Μις Κόσμος (νούμερο 2) την ίδια χρονιά στην αντίστοιχη διεθνή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

«Στη ζωή μου χαρίστηκαν κάποια πράγματα. Γεννήθηκα σε μια οικογένεια που έζησα πολύ την αγάπη, έχει πει η Αλεξάνδρα Λαδικού. “Βρέθηκα σε ένα κόσμο με πάρα πολλές πληροφορίες μέσα από βιβλία, που έπρεπε να τις βάλω σε μια τάξη και από την άλλη σε ένα πόλεμο. Ο πόλεμος με βρήκε όταν ήμουν έξι χρόνων και μετά βρέθηκα στο χωριό κι όλα ήταν μαγικά για μένα. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν υπέροχα. Δεν έχω άσχημες εικόνες, ούτε το αίσθημα του φόβου. Ήμουν προστατευμένο παιδί πάντα. Ίσως, αυτό να μου έδωσε αυτή την αίσθηση. Δεν στερήθηκα. Οι δυσκολίες υπήρξαν μετά, αφού παντρεύτηκα αλλά έχοντας ένα τέτοιο παρελθόν το αντιμετώπισα με δύναμη».

Η επαγγελματική πορεία της Αλεξάνδρας Λαδικού

Η Αλεξάνδρα Λαδικού αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, με το οποίο και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην “Αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Η Αλεξάνδρα Λαδικού συνεργάστηκε με το Λαϊκό Θέατρο του Mάνου Kατράκη, τους θιάσους των Πέτρου Φυσσούν και Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, με τους σκηνοθέτες Μήτσο Λυγίζο, Πέλο Κατσέλη, Ντίνο Δημόπουλο κ.ά.

Από το 1996 μέχρι και το 2010, η Αλεξάνδρα Λαδικού δίδασκε και είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις και με δικό της θίασο.

Σε εκδήλωση της 29ης Μαρτίου του 1999 από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο) απονεμήθηκε στην Αλεξάνδρα Λαδικού και στην Κάκια Αναλυτή το Έπαθλο “Κυβέλη” για τη διαρκή προσφορά τους.Η Αλεξάνδρα Λαδικού ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις εκλογές της 25 Μαΐου του 2014 με το κόμμα του Δημ. Καζάκη, ΕΠΑΜ.

Αλεξάνδρα Λαδικού: «Υποστηρίζω τον Παναθηναϊκό»

«Πάντα μ’ ενδιέφερε και μ’ ενδιαφέρει ο αθλητισμός. Προσωπικά παλιότερα έπαιζα τένις και σαν ερασιτέχνης, βέβαια, ασχολούμαι πάντα με την κολύμβηση. Ως θεατής όταν μου μένει καιρός παρακολουθώ κάθε αθλητική εκδήλωση, από τον στίβο μέχρι το ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια της Αλεξάνδρας Λαδικού.

Πώς είναι σήμερα η ζωή της Αλεξάνδρας Λαδικού

Πλέον, ζει μακριά από τον πολιτισμένο κόσμο της Αθήνας, ενώ η ίδια έχει πει σχετικά: «Είμαι κοντά στη φύση και μου έχει κάνει πολύ καλό. Μέσα από την απομόνωση που βλέπουν οι άλλοι είναι ένα πλάτυσμα προς τα έξω, που ή το αντιλαμβάνεσαι ή το νιώθεις ή δεν πρόκειται να το καταλάβεις. Και είναι γεγονός, ότι αυτό το πλάτυσμα σε κάνεις να μη φοβάσαι. Το αισθάνομαι αυτό αλλά δεν γνωρίζω με ποια μονάδα μέτρησης μπορούμε να μετρήσουμε την ύπαρξή μας. Πάντως έχω την εντύπωση, ότι μέσα σε αυτό υπάρχει ένα μόριο που έχει κάτι το αθάνατο, που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ