από-τον-κώστα-δράκουλα-μέχρι-και-τη-τζέ-4672

Από τον Κώστα Δράκουλα μέχρι και τη Τζένη Καρπουζή: Διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν το επώνυμό τους και δεν είχαμε ιδέα

Διάσημοι Έλληνες: Ποιοι άλλαξαν τα ονόματά τους προκειμένου να ξεκινήσουν την καλλιτεχνική τους πορεία

Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι Έλληνες που αποφάσισαν να αλλάξουν τα ονόματά τους, προκειμένου να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ο λόγος βέβαια που αποφάσισαν να αλλάζουν το επώνυμο τους δεν είναι άλλος από το ότι τις περισσότερες φορές δεν ήταν και τόσο εύηχα.

Παρακάτω οι διάσημοι Έλληνες που αποφάσισαν να αλλάξουν τα επώνυμά τους

Δέσποινα Βανδή

Στο Β΄ έτος της Φιλοσοφικής, το 1994, η Δέσποινα ξεκίνησε το τραγούδι, αλλάζοντας το όνομά της από Μαλέα σε Βανδή για να μην την καταλάβουν οι γονείς της και δώσει στόχο ζώντας σε μια μικρή κοινωνία.

Τζένη Καρέζη

Στη Σχολή Καλογραιών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, μια αδελφή τής είπε ότι θα τη φωνάζουν Τζένη, από το χαϊδευτικό του Εugénie στα γαλλικά. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Άγγελος Τερζάκης αντικατέστησε το «δροσερό» Καρπούζη με το Καρέζη.

Αντώνης Ρέμος

Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές από που εμπνεύστηκε ο Αντώνης Πασχαλίδης το «Ρέμος». Η πρώτη κι επικρατέστερη είναι λίγο πριν κατέβει να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με τη Sony Μusic κάποιος δικός του του είπε: «Α, ρε Αντώνη, έπρεπε να είχες πάει στο φεστιβάλ του τραγουδιού San Remo».

Έτσι λέγεται πως γεννήθηκε το όνομα Αντώνης Ρέμος. Η δεύτερη τον θέλει να «έκλεψε» το νέο του επώνυμο από έναν θαυμαστή του. Τον καιρό που τραγουδούσε στη Θεσσαλονίκη ως Πασχαλίδης ακόμα, ένας νεαρός άντρας πήγε στο καμαρίνι του και του ζήτησε αυτόγραφο.

Το επώνυμο του θαυμαστή ήταν Ρεμος και όταν το άκουσε ο Αντώνης του άρεσε τόσο, που αργότερα κατεβαίνοντας στην Αθήνα το χρησιμοποίησε!

Κώστας Μακεδόνας

Το επίθετο του είναι Πάκας και όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, τού επιβλήθηκε να το αλλάξει. «Ήταν κάτι που μου επιβλήθηκε τότε και από την εταιρεία μου και τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Λίνα Νικολακοπούλου όταν με έβγαλαν στη δισκογραφία.

Δεν ήταν κακόηχο ή άσχημο, απλώς δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο για να προξενήσει ενδιαφέρον» έχει αποκαλύψει. Στο τραπέζι έπεσαν πολλά επίθετα, όταν ξαφνικά προέκυψε το Μακεδόνας που του άρεσε πολύ, αφού παρέπεμπε στην καταγωγή του.

Ευγενία Μανωλίδου

Το πατρώνυμο της είναι Καραγιαννίδου. Το Μανωλίδου είναι το επίθετο του πρώτου της συζύγου, που το κράτησε και μετά το διαζύγιο τους.

Γιώργος Αλκαίος

Το πραγματικό του επίθετο είναι Γιώργος Βασιλείου είναι γιος του τραγουδιστή Γιάννη Βασιλείου. Το Αλκαίος του το πρότεινε ένας χορευτής και από τότε το καθιέρωσε.  

Γιάννης Πλούταρχος

Πριν ασχοληθεί με τη μουσική ήταν κομμωτής. Όταν ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με το τραγούδι, ένας μάνατζερ τού πρότεινε να αλλάξει όνομα και από Γιάννης Κακοσαίος που είναι το πραγματικό να το κάνει Γιάννης Πλούταρχος. Έτσι και έγινε.

Θανάσης Λάλας

Ο γνωστός δημοσιογράφος εμπνεύστηκε ο ίδιος το επίθετο Λάλας, καθώς το πραγματικό είναι Θανάσης Κυριακόπουλος.

Ελισάβετ Μουτάφη

Το πραγματικό της επίθετο είναι Μουταφτσή. Το άλλαξε, όταν έπαιξε στην ταινία «Ο καλύτερος μου φίλος» με τον Λάκη Λαζόπουλο, ενώ ήταν δική του ιδέα. «Θα προτιμούσα να μην το έχω αλλάξει, γιατί άλλα υπογράφεις στα χαρτιά, αλλιώς σε αποκαλούν, ένα μπέρδεμα… Ευτυχώς που δεν είναι μεγάλη η διαφορά» έχει δηλώσει η ίδια για την αλλαγή.

Χρήστος Πολίτης

Ο Γιάνγκος Δράκος της Λάμψης, κατά κόσμον Χρήστος Πολίτης, άλλαξε γρήγορα το πραγματικό επώνυμό του. Ίσως αρκετοί να μην ήξεραν πως το «Πολίτης» δεν είναι το αληθινό επίθετό του, αλλά αντίθετα το κανονικό επίθετο ήταν «Πιατουλάκης».

Θηρίο 

Το γνωστό Θηρίο, ο ράπερ που πριν μερικά χρόνια έχασε πολλά κιλά, ακούει στο όνομα Κώστας Δράκουλας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ