δεν-έχω-γεύση-ούτε-όσφρηση-ο-γολγοθά-46320

«Δεν έχω γεύση ούτε όσφρηση»: Ο Γολγοθάς της Μαρίας Κίτσου, το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει και το προσωπικό δράμα

Η Μαρία Κίτσου βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη!» και μίλησε στον Άρη Καβατζίκη για όλα όσα έκανε κατά την αποχή από το φακό.

Ανοίχτηκε σχετικά με τα ψυχοσωματικά θέματα που αντιμετώπισε, τον έρωτα και την περιπέτεια υγείας της μητέρας της.

Όπως υπογράμμισε η ηθοποιός «συντονίστηκα και βρήκα το κέντρο μου, διάβασα και ταξίδεψα. Ταξίδεψα στην Ισπανία, μου αρέσει η σύνδεση των Ισπανών με το πάθος, τον πόθο, το θάνατο, είναι μια χώρα γεμάτη ένστικτα. Δυστυχώς δεν είδα καθόλου τηλεόραση, ήθελα να αποτοξινωθώ. Έβγαλα από πάνω μου μεγάλο ψυχικό φορτίο και φρόντισα τον εαυτό μου. Δούλευα από τις 6:30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, στη συνέχεια διάβαζα και κοιμόμουν 3-4 ώρες την ημέρα».

«Δεν έχω γεύση ούτε όσφρηση»: Ο Γολγοθάς της Μαρίας Κίτσου, το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει και το προσωπικό δράμα

Η Μαρία Κίτσου έχασε την όσφρησή της μετά τον κορονοϊό

Όσον αφορά την υγεία της, η Μαρία Κίτσου επεσήμανε ότι νόσησε δύο φορές με Covid-19 και μάλιστα μετά τη δεύτερη, από πέρσι τον Ιούλιο που αρρώστησε, έχασε την όσφρηση της, προσθέτοντας «δεν μπορώ να καταλάβω τι τρώω, δεν μυρίζω τα λουλούδια. Αν πάρει φωτιά το σπίτι μου θα το πάρω χαμπάρι από τον καπνό, δεν θα το μυρίσω. Το τηλέφωνο μου χτυπούσε για δουλείες αλλά ήμουν αποφασισμένη να μην κάνω τίποτε, δεν με δελέασε κάτι, ρωτούσα από περιέργεια περί τίνος πρόκειται».

Σχετικά με τον έρωτα, σημείωσε «για μένα ο έρωτας παίζει τον πρώτο ρόλο, αλλά και η δουλειά το ίδιο. Δεν ξέρω αν θα άφηνα μια δουλειά που πιστεύω και λατρεύω για τον έρωτα. Ο έρωτας πάντα με ανέβαζε, με έβγαζε από τα σκοτάδια μου. Μπορεί και να μην έχω φροντίσει την προσωπική μου ζωή όσο τη δουλειά. Με άφησα εκτεθειμένη και απροστάτευτη, αλλά αποφάσισα να μην εξαντλώ τον εαυτό μου, να μην φτάνω στα όρια μου, θα λέω τα ‘’όχι’’ μου, θα με προστατεύω».

«Δεν έχω γεύση ούτε όσφρηση»: Ο Γολγοθάς της Μαρίας Κίτσου, το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει και το προσωπικό δράμα

Το αυτοάνοσο της ηθοποιού

Αναφερόμενη στη ψυχοθεραπεία, τόνισε «έκανα και παλαιοτέρα ψυχοθεραπεία, αλλά την εγκατέλειψα λόγω έλλειψης χρόνου και παραμέλησης του εαυτού μου. Έχοντας χρόνο, μιλήσαμε πολύ ειλικρινά με τη μητέρα μου, είπαμε πράγματα που πονούσαν, τα δεχτήκαμε, ζητήσαμε συγγνώμες ήταν μεγάλη ευλογία. Πέρσι κόντεψα να χάσω τη μητέρα μου, ήταν πολύ σοβαρά και οριακά με την υγεία της και αυτό με συγκλόνισε, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να γίνει καλά. Η μητέρα μου δεν έχει ακόμη επανέλθει πλήρως, έχει διάφορα θέματα υγείας. Αλλά και μόνο στη σκέψη ότι θα μπορούσα να τη χάσω είχα τρελαθεί. Μου έτυχαν όλα μαζί, γυρίσματα, πρόβες, μπήκε η μητέρα μου στο νοσοκομείο, έτρεχα για όλα, γέμισε το σώμα μου με ψωρίαση, την έχω ως αυτόνομο από παιδί. Έκανα ειδικές ενέσεις για την ψωρίαση και έχω καθαρίσει, είναι θέμα ψυχοσωματικό από το άγχος και τη στενοχώρια».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ