δεν-το-γνώριζε-κανείς-οι-2-πασίγνωστες-2613

Δεν το γνώριζε κανείς: Οι 2 πασίγνωστες σκηνές στις οποίες δεν παίζει η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά η κασκαντέρ της

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ποια ήταν η κασκαντέρ της Ελληνίδας σταρ που κανείς δεν γνώριζε;

Τη σημερινή εποχή θα μπορούσε να πει κανείς πως η δουλειά των κασκαντέρ είναι πολύ διαδεδομένη και δεδομένη για τους ηθοποιούς. Το συγκεκριμένο επάγγελμα όμως έχει τις ρίζες του ήδη από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και μάλιστα μία από τις πρωταγωνίστριες που ζήτησε ένα πρόσωπο να την ντουμπλάρει στις δύσκολες σκηνές της ήταν και Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τότε, το κοινό δεν γνώριζε την αλήθεια κι ίσως και να μη τη φανταζόταν, όμως, όπως είναι πλέον γνωστό, ο «κλώνος» της Αλίκης έπαιξε αντί για εκείνη σε δύο από τις εμπορικότερες ταινίες της καριέρας της.

Ποια ήταν η κασκαντέρ της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ο λόγος για τη Μήτση Καρρά (το πραγματικό της όνομα ήταν Δήμητρα Καπετανοπούλου), που ήταν μοδίστρα στο επάγγελμα, αλλά είχε συμμετάσχει και στα καλλιστεία, πριν έρθει η στιγμή να ντουμπλάρει την Αλίκη.

Οι πασίγνωστες σκηνές που δεν βλέπουμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά τη Μήτση Καρρά

Η πρώτη φορά που είδαμε τη Μήτση σε ρόλο… Αλίκης, ήταν το 1969 στην ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Η Βουγιουκλάκη ήταν τότε έγκυος στον Γιάννη, κάτι που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί στο σενάριο. Έτσι, μπορεί στα κοντινά πλάνα να βλέπαμε την Αλίκη, στα μακρινά, όμως, η Μήτση ήταν εκεί αντί για εκείνη.

«Τότε η ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας ‘Η Νεράιδα και το Παλικάρι’. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα. Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη», είχε δηλώσει η ίδια στην «Απογευματινή».

Κάτι αντίστοιχο συνέβη την ίδια χρονιά και στην ταινία «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» όπου η Μήτση αντικατέστησε την Αλίκη στη σκηνή με την επίθεση των Ιταλών στο σχολείο, στην οποία βλέπουμε να πέφτει επάνω της ένα δοκάρι. Δείτε για πρώτη φορά τη σκηνή στην οποία δεν βλέπουμε την Αλίκη, αλλά τη Μήτση Καρρά…

Η φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με την κασκαντέρ της

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ