eurovision-2024-το-nemo-έχει-σχέση-με-κοπέλα-εδώ-και-5-χρό-45784

Eurovision 2024: Το Nemo έχει σχέση με κοπέλα εδώ και 5 χρόνια – Τι σημαίνει το όνομά του

H εμφάνιση και η φωνή του Ελβετού διαγωνιζόμενου Nemo στην σκηνή της Eurovision 2024 μάγεψε όλη την Ευρώπη, χαρίζοντάς του την νίκη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού.

Το Nemo, ένας 24χρονος Ελβετός που αυτοχαρακτηρίζΧωρίς ίχνος άγχους πάνω στη σκηνή του Malmo Arena, με απίστευτη ενέργεια και φωνή που πήγαινε από την όπερα στην ραπ μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ «πάλευε» να σταθεί επάνω σε έναν περιστρεφόμενο δίσκο, το Nemo συγκίνησε τους πάντες.

Η μουσική σταδιοδρομία του Nemo – Παίζει βιολί από 3 ετών

Η μουσική του σταδιοδρομία βέβαια προανήγγειλε κατά κάποιον τρόπο μια τέτοια εξέλιξη. Ένα παιδί γονιών που έστησαν εφαλτήρια αντί να θέτουν όρια. Σε ηλικία 3 ετών, το Nemo έπαιζε ήδη βιολί, ενώ αργότερα πρόσθεσε πιάνο και ντραμς. Κι όταν το παιδί θέλησε να παίξει μουσική στο δρόμο σε ηλικία 5 ετών με μια ανοιχτή θήκη βιολιού, οι γονείς του δεν το απέτρεψαν.

Τι σημαίνει το όνομά του

Ακόμη και το όνομά του δεν είναι τυχαίο. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στην Berner Xeitung τι σημαίνει το μάλλον ασυνήθιστο όνομά του, εξήγησε ότι το Nemo είναι λατινικό και σημαίνει «κανένας». Οι γονείς του το επέλεξαν «για να μπορώ να γίνω όποιος θέλω».

nemo skini eurovision.jpg

Στη μουσική σκηνή εμφανίστηκε το 2016, όταν τότε, ο νευρώδης έφηβος με σιδεράια και πολλή αυτοπεποίθηση ανέβηκε στη σκηνή του «Bounce Cypher», όπου πάνω από 80 ράπερς διαγωνίζονται στο μεγαλύτερο live ραπ event της Ελβετίας, επί 6 ώρες.

Εν μέσω της ελβετικής ραπ αριστοκρατίας, από τον Manilio μέχρι τον Luc Oggier (από τους Lo & Leduc) και τον Greis, ο νεαρός στέκεται μπροστά στο μικρόφωνο και ξεκινά: «Είναι όλα υπέρ και εναντίον σου / εδώ όλα τελειώνουν και τελειώνουν / ναι σύντομα θα με δεις σε διαφορετικές σκηνές / σύντομα θα τρέχω από διαφορετικές πόρτες». Οι παρευρισκόμενοι γνέφουν και λικνίζονται, και το Nemo, μικρότερο από όλους, δεσπόζει πάνω από τους περισσότερους.

Το βίντεο της παράστασης γίνεται viral. Την επόμενη μέρα, η μισή Ελβετία γνωρίζει ποιος είναι το Nemo. Και όσοι το έχασαν αρκεί να ανοίξουν το ραδιόφωνο.

Το 2017, το Nemo κέρδισε ένα Prix Walo στην κατηγορία «Newcomer», ένα Energy Music Award για τον «Καλύτερο Ελβετό Καλλιτέχνη» και το Swiss Music Award για το «Καλύτερο Ταλέντο». Το 2018, κέρδισε τέσσερα ελβετικά μουσικά βραβεία και τότε δήλωσε: «Χρειάζομαι ένα βράδυ για να το σκεφτώ». Και σκέφτηκε. Για τον εαυτό του, τη μουσική και το μέλλον. Αντί να πηδήξει στο τρένο εξπρές, να κλείσει διαφημιστικά συμβόλαια, να κυκλοφορήσει το επόμενο single και να καβαλήσει το κύμα της επιτυχίας, ο Nemo αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα.

Η προσωπική του ζωή και το come out

Η μουσική του σταδιοδρομία είναι σχετικά γνωστή αλλά η προσωπική όχι και τόσο, αν και δεν έχει κρυφτεί ποτέ.

Νοέμβριος 2023 – To Nemo κάνει μια μελαγχολική ανάρτηση στο Instagram, Υποτίθεται ότι θα ανακοίνωνε το νέο του single «This Body». Ο πρώτος στίχος λέει: «Αν αυτό το σώμα ήταν σπίτι, θα το έκαιγα. Και χτίστε μου ένα σπίτι όπου θα νιώθω ασφαλής». Κι αυτό το τραγούδι θα αποτελέσει το σήμα εκκίνησης για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του.

Πριν ανεβάσει την ανάρτηση, την έστειλε στη μητέρα του. Εκείνη δίνει το πράσινο φως και το Nemo πατάει «δημοσίευση. «Δεν ταυτίζομαι ως άνδρας ή γυναίκα. Είμαι απλώς το Nemo.

Όπως δήλωσε, θα ήθελε τις αγγλικές αντωνυμίες «they/them» ή και τίποτα. Αλλά όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο SRF, αν κάποιου του ξεφύγει ένα «αυτός», δεν είναι και τόσο κακό.

Έχει σχέση εδώ και 5 χρόνια – Τι λέει η σύντροφός του για την non binary φύση του

Στην προσωπική του ζωή επίσης, το Nemo, το οποίο δηλώνει πανσεξουαλικό – με άλλα λόγια ότι αισθάνεται έλξη για όλα τα φύλα σε θέματα πόθου και αγάπης, διατηρεί σχέση με μια κοπέλα εδώ και πέντε χρόνια.

Η σύντροφός του είναι η πρώτη που έμαθε για τη non binary φύση του και η πρώτη που σταμάτησε να χρησιμοποιεί αντρικές αντωνυμίες.

Εκτός από τις αντωνυμίες, όπως δήλωσε το Nemo στην ελβετική τηλεόραση, τίποτα δεν έχει αλλάξει στη σχέση τους. «Η σχέση μας δεν βασίζεται σε πρότυπα. Δεν έχουμε προσδοκίες ο ένας από τον άλλον που να συνδέονται με το φύλο».εται non binary, σάρωσε τα 12άρια στον μουσικό διαγωνισμό και έκανε όλη την Ευρώπη να τραγουδά το «Code».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ