χτυπάει-πρωτιά-το-τέχνασμα-του-43246

“Χτυπάει” πρωτιά: Το “τέχνασμα” του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει την Μαρίνα Σάττι τη μέρα του τελικού

Στο ένθετο Gala του Πρώτου Θέματος και τον Κώστα Μπουρούση μίλησε η Μαρίνα Σάττι, τραγουδίστρια και μία εκ των δημιουργών του τραγουδιού Zari, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η Μαρίνα Σάττι αποκάλυψε αρχικά πώς δημιουργήθηκε το τραγούδι ως συνδυασμός πολλών συνθέσεων, πώς επιλέχθηκαν οι συνεργάτες της αλλά και η γλώσσα του τραγουδιού:

«Λάβαμε πάρα πολλά κομμάτια από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Πάνω από 200. Κάποια ήταν ολοκληρωμένα, άλλα μόνο στίχοι και αλλά demo. Τα ακούσαμε και τα εξετάσαμε όλα. Άλλα ήταν γραμμένα στα Ελληνικά, άλλα στα Αγγλικά μέχρι και στα αρχαία Ελληνικά. Υπήρχαν τραγούδια ποπ, ροκ, λαϊκά, γενικά από όλα τα είδη. Εγώ κρατούσα σημειώσεις και επικοινωνούσα με τους μουσικούς και τους στιχουργούς που τα είχαν υποβάλει. Επιλέξαμε μαζί με τους συνεργάτες μου, την εταιρεία και την ΕΡΤ, τα στοιχεία και τα κομμάτια που μας άρεσαν. Το “Ζάρι” προέκυψε από ένα συνδυασμό μουσικών συνθέσεων και στίχων. Ο Ελληνικός στίχος ήταν μία συνειδητή επιλογή. Κάποια στιγμή μέσα στη διαδικασία μου πέρασε από το μυαλό να χρησιμοποιήσω μόνο Αγγλικό στίχο. Όμως δε θα μπορούσα να κάνω κάτι το οποίο δεν είμαι μόνο και μόνο για τη Eurovision».

Στη συνέχεια της συνέντευξης η τραγουδίστρια έδωσε και την είδηση για την εμπλοκή του Φωκά Ευαγγελινού στον τρόπο που θα παρουσιαστεί το τραγούδι στη σκηνή της Eurovision:

«Η σκηνική μας παρουσία θα έχει Ελληνικά στοιχεία. Υπάρχει και ένα εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού στο οποίο βασίζεται όλο το act, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Πάντως από την πλευρά μου η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σκηνική μας εμφάνιση. Αν έπρεπε να κάνω μία καθαρά ηχητική πρόταση, μπορεί η επιλογή μου να ήταν διαφορετική».

Καθώς οι ημέρες περνούσαν, το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι άρχισε να κυριαρχεί στο TikTok.

Το κομμάτι επέλεξαν και διάσημοι YouTuber όπως ο Ισπανός Lavadom, ο οποίος έδειξε να ξετρελαίνεται. «Είναι πραγματικό καλό», σχολίασε, ζητώντας μετάφραση του τραγουδιού, προσθέτοντας ότι του αρέσει αυτό που βλέπει.

Στη συνέχεια σηκώνεται από την καρέκλα του και χορεύει στους ρυθμούς της Μαρίνας Σάττι. «Αυτό το τραγούδι είναι νικητής», λέει μεταξύ άλλων.

Οι αντιδράσεις του Lavadom ακούγοντας το «Zari» της Μαρίνας Σάττι στο βίντεο που ακολουθεί:

Τα 3 μεγάλα φαβορί & η θέση που δίνουν στη Σάττι

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ήδη τη θέση της στον μεγάλο τελικό, καθώς οι ειδικοί τη θέλουν να βρίσκεται στην 14η θέση.

Το μεγάλο φαβορί του μουσικού διαγωνισμού είναι η Κροατία, ενώ η Ουκρανία και η Ιταλία ακολουθούν τον μεγάλο νικητή, συμπληρώνοντας έτσι την τριάδα.

Η Ελβετία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Σουηδία, το Ισραήλ, η Γαλλία και η Λιθουανία φαίνεται πως θα ολοκληρώσουν τη πρώτη δεκάδα του μεγάλου τελικού.

Ακούστε εδώ το τραγούδι που αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την Eurovision 2024:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ