λούκας-γιώρκας-έχω-εναποθέσει-τα-πάν-3538

Λούκας Γιώρκας: «Έχω εναποθέσει τα πάντα στον Θεό, η εκκλησία είναι ένα νοσοκομείο που γιατρεύει τον άνθρωπο ολόκληρο»

Λούκας Γιώρκας: Η επαγγελματική πορεία του τραγουδιστή από το ξεκίνημά του στο X-Factor έως την επιτυχία

Ο Λούκας Γιώρκας έγινε γνωστός στο ευρύ ελληνικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο πρώτο ελληνικό X-Factor, στο οποίο κατάφερε μάλιστα να αναδειχθεί και νικητής.  Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1986 στο Δήμο Αραδίππου στη Λάρνακα Κύπρου ο Λούκας Γιώρκας ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στα 9 του χρόνια στο Trinity College London. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής ενώ στην ηλικία των 10 έπαιζε τρομπόνι στη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αραδίππου.

Με το πέρασμα των χρόνων έφτιαξε τη δική του μπάντα παίζοντας σε ροκ και λαϊκές μουσικές σκηνές στην Κύπρο. Στην ηλικία των 16, το 2002, κέρδισε το 1ο βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού. Το τραγούδι ήταν «Το Στοίσιημαν».

Πέρα από τη μουσική, είχε και ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Στα 17 του και για τα επόμενα 2 χρόνια είναι βασικό μέλος της ομάδας ανδρών της Ομόνοιας Αραδίππου. Στα 19 του, το 2005, αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, ήρθε στην Ελλάδα. Πέρασε στο τμήμα Βαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σε ηλικία 22 ετών, το 2008, μετέβη στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο X-Factor. Εκεί, ο Λούκας αναδείχθηκε ο νικητής του 1ου ελληνικού X-Factor.

Έκτοτε κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο «Μαζί» με τραγούδια σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου. Το 2011 διακρίθηκε στην 7η θέση με το τραγούδι «Watch my dance» στον Διαγωνισμό της Eurovision.

Λούκας Γιώρκας: Αναλυτικά η δισκογραφία του μέχρι το 2020

Άλμπουμ

2009: Μαζί

Singles

2010: Θα πέσω θα σηκωθώ

2011: Watch my dance

2012: Έμαθα

2013: Έκλαψα

2014: Μια ακόμα βουτιά

2015: Στην ουσία

2017: Δεν πάω στη δουλειά & Στοίχημα

2018: Υποκρίνεσαι

2019: Έλα Ήλιε μου

2020: Μόνα Λίζα & Πάμε απ’ την αρχή

Επίσης έχει συνθέσει τον ύμνο της Ομόνοιας Αραδίππου, γράφοντας τους στίχους, τη μουσική και ερμηνεύοντάς τον. Εκτός από τη μουσική, έχει γράψει επίσης μία ταινία μικρού μήκους 3D animation με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης» το 2014. Η ταινία αφορά στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η ταινία έχει μεταγλωττιστεί σε 3 γλώσσες (αγγλικά, αραβικά και λουξεμβουργιανά). Μάλιστα, διανέμεται σε αγγλόφωνα σχολεία της Ελλάδας, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης Σύριων προσφύγων. Ενώ θεωρείται εργαλείο ενημέρωσης από το υπουργείο Παιδείας του Λουξεμβούργου. Το 2018 κυκλοφόρησε το 2ο μέρος της ταινίας με τίτλο «Η περιπέτεια του Βίκτωρα».

Λούκας Γιώρκας: Η σχέση με την εκκλησία και το Θεό

Ο ίδιος έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι είναι πολύ κοντά στο Θεό. Μάλιστα, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Πέρασα και από τη διαδικασία της φαρμακευτικής αγωγής, συνομιλώντας με τον πνευματικό μου και με έναν ψυχολόγο. Μου πήρε κάποια χρόνια μέχρι να βρω αυτή τη “συνταγή”. Έχω εναποθέσει τα πάντα στο Θεό. Προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ στην εκκλησία. Έχουμε λανθασμένα την άποψη ότι η εκκλησία είναι δικαστήριο και ότι είναι παλιομοδίτικο. Είναι ένα νοσοκομείο που γιατρεύει την ψυχή, τον άνθρωπο ολόκληρο».

Ο Λούκας Γιώρκας είχε μιλήσει για αυτό που τον είχε δυσκολέψει περισσότερο στον χώρο της δημοσιότητας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το χώρο με δυσκόλεψε περισσότερο η δημοσιότητα. Η έκθεση της προσωπικής μου ζωής δεν με ενόχλησε ως προς το ότι δεν προκάλεσα εγώ εσκεμμένα κάτι. Με στεναχωρούσε όταν από μια συνέντευξη το μόνο που κρατούσαν ήταν για τα προσωπικά μου γιατί εισέπραττα ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτα άλλο παρά για αυτό. Στο παρελθόν είχα βιώσει κρίσεις πανικού».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ