μαύρη-ημέρα-για-την-άρση-βαρών-αυτοκ-20085

«Μαύρη ημέρα» για την Άρση Βαρών: Αυτοκτόνησε διάσημος αθλητής που έχασε τα μετάλλιά του μετά από σκάνδαλο ντόπινγκ

Άρση Βαρών: Αυτοκτόνησε ο Βλαντιμίρ Σεντόφ

Ο Βλαντιμίρ Σεντόφ, ο διάσημος αθλητής του Καζακστάν στην άρση βαρών, έδωσε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 35 ετών.

Ο 35χρονος αθλητής είχε μία πετυχημένη καριέρα, ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση ντόπινγκ. Μάλιστα, έχασε όλα τα μετάλλιά του όταν δείγμα του από το Πεκίνο βγήκε θετικό σε απαγορευμένο στεροειδές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα Μέσα του εξωτερικού, το τελευταίο διάστημα ο Βλαντιμίρ Σεντόφ είχε εξαφανιστεί, μια και δεν επικοινωνούσε με κανέναν και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. «Σύμφωνα με τη μαρτυρία των συγγενών του, αυτοκτόνησε», ανέφερε η ανακοίνωση της Αστυνομίας μετά την εύρεση της σορού του στο χωριό του στο Καρατάλ.

Ο διάσημος αρσιβαρίστας είχε βγει τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008 σε ηλικία 20 ετών, ενώ την επόμενη χρονιά είχε αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Γκογιάνγκ της Νότιας Κορέας στην κατηγορία των 85 κιλών.

Μάλιστα, το 2016 ο Βλαντιμίρ Σεντόφ είχε δηλώσει για την υπόθεση του ντόπινγκ: «Για όλα αυτά τα σκάνδαλα ντόπινγκ, ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Καζακστάν Αλεξέι Νι θα πρέπει να λογοδοτήσει. Είναι η δουλειά του».

Η Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών του Καζακστάν εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του 35χρονου αθλητή, υποστηρίζοντας πως «αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό», ενώ εξέφρασε παράλληλα τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η ανάρτηση για τον θάνατο του Βλαντιμίρ Σεντόφ

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ