πέθανε-η-ανούκ-εμέ-46740

Πέθανε η Ανούκ Εμέ

Πέθανε η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Ανούκ Εμέ – Σε περισσότερα από εβδομήντα χρόνια καριέρας, έχει εμφανιστεί σε 74 ταινίες και σειρές.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ανούκ Εμέ (Anouk Aimée) σπούδασε υποκριτική και μπαλέτο στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Μασσαλία.

Άρχισε να παίζει στα δεκατέσσερα- κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990, όταν άλλες ηθοποιοί δυσκολεύονταν να βρουν ρόλους για «ώριμες» γυναίκες, η Εμέ γύριζε μια ταινία το χρόνο.

Γεννήθηκε ως Françoise Dreyfus στις 27 Απριλίου 1932, στο Παρίσι, κόρη ηθοποιών που μεγάλωσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Η καριέρα της Αμέ μπορεί να χωριστεί χονδρικά σε τρεις φάσεις -την πρώιμη arthouse πρωτοπορία των δεκαετιών 1950 και 1960, στην οποία καθόρισε ένα νέο είδος σύγχρονης ηρωίδας, την περίοδο της διεθνούς σταροποίησης, και τη φάση της αφοσιωμένης γυναίκας, που ενδιαφέρεται λιγότερο για την παρουσία της στην οθόνη όσο για τη χρήση της θέσης της για να κάνει τη διαφορά στον κόσμο.

Η Αμέ δραματοποίησε την ταυτότητά της ως Εβραία, η οποία επηρεάζεται από το βάρος της ιστορίας στο ρόλο της το 2002 ως επιζήσασα του Ολοκαυτώματος που επιστρέφει στο Άουσβιτς στην ταινία La Petite prairie aux bouleaux.

Σε περισσότερα από εβδομήντα χρόνια καριέρας, έχει εμφανιστεί σε 74 ταινίες και σειρές.

Γεννήθηκε ως Françoise Dreyfus στις 27 Απριλίου 1932, στο Παρίσι, κόρη ηθοποιών που μεγάλωσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι που ο σκηνοθέτης Henri Calef, τη ρώτησε αν θα ήθελε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Δείτε το βίντεο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ