πέθανε-ο-κωνσταντίνος-γόντικας-46962

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γόντικας

Σε ηλικία 90 ετών, «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην βουλευτής – ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γόντικας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του Δημητρίου Γόντικα, βουλευτή και Πρόεδρου της Βουλής. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συμπλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου. Στις εκλογές του 1974, εξελέγη βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη σε αυτές του 1977.

Στις ευρωεκλογές του 1981, εξελέγη ευρωβουλευτής. Ακόμη, ιδιώτευσε ως δικηγόρος και είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών σιδηροδρόμων.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον Κωνσταντίνο Γόντικα, ένα από τα στελέχη που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.

Γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου. Εξελέγη βουλευτής Ηλείας στις εκλογές του 1974 και του 1977, ενώ στις ευρωεκλογές του 1981 εξελέγη ευρωβουλευτής.

Ο Κωνσταντίνος Γόντικας άφησε έντονο αποτύπωμα στη δημόσια ζωή και στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ