σικάτη-και-αγέραστη-έτσι-είναι-σήμερα-45623

Σικάτη και αγέραστη: Έτσι είναι σήμερα η Βίκυ Λέανδρος, 52 χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη της στην Eurovision

Η Βασιλική Παπαθανασίου, γνωστή ως Βίκυ Λέανδρος, είναι μία από τις πιο σημαντικές φιγούρες στην ιστορία του διαγωνισμού Eurovision, κερδίζοντας την καρδιά του κοινού παγκοσμίως με την εξαιρετική φωνή και την έντονη σκηνική παρουσία της.

Από τα Πρώτα Βήματα έως την Eurovision

Γεννημένη στην Κέρκυρα το 1949, η Βίκυ Λέανδρος, κόρη του Λέανδρου Παπαθανασίου, (Το πραγματικό της όνομα είναι Βασιλική Παπαθανασίου). μετακόμισε με τους γονείς της στη Γερμανία το 1959, όπου ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα. Έκανε μαθήματα κιθάρας, φωνητικής, μπαλέτου, χορού και κίνησης από πολύ μικρή ηλικία. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι το 1965. Το 1982 παντρεύτηκε τον Έλληνα επιχειρηματία Ιβάν Ζησιάδη, με το οποίο έχει ένα υιό, τον Λέο. Από τον δεύτερο γάμο της, με τον Έννο φον Ρούφιν (γερμ. Enno Freiherr von Ruffin) απέκτησε 2 κόρες, τη Μιλάνα και τη Σάντρα.

Έγινε ευρύτερα γνωστή με το τραγούδι “L’Amour Est Bleu” στο Eurovision το 1967 εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο. Η αποκορύφωση της καριέρας της ήρθε το 1972, όταν κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό με το τραγούδι “Après Toi”, το οποίο πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η Μετέπειτα Καριέρα και Οικογενειακή Ζωή

Μετά από μια πλούσια καριέρα, η Λέανδρος αποφάσισε να αποσυρθεί το 1986 για να αφοσιωθεί στην ανατροφή των τριών της παιδιών. Επέστρεψε δυναμικά το 1995, συνεχίζοντας να παράγει μουσική και να εμφανίζεται στη Γερμανία και στην Κεντρική Ευρώπη. Η καλλιτεχνική της συνεισφορά έχει αναγνωριστεί με πολλά βραβεία, ενώ η συνολική πώληση των δίσκων της ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Αν και είχε δοκιμάσει την τύχη της και στα πολιτικά δρώμενα, δεν κατάφερε να εκλεγεί ως υπουργός Πολιτισμού στη Γερμανία.

Δείτε πως είναι σήμερα

Έχει λάβει βραβεία όπως τα Golden Statue (Ιαπωνία), Golden Europa (Γερμανία) και Ξένιος Δίας (Ελλάδα). Το 2006 έλαβε μέρος στην προκριματική φάση για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε τη Γερμανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2006 μαζί με άλλους δύο συνυποψηφίους, όμως δεν επελέγη.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ