σταύρος-ξενίδης-ο-ταλαντούχος-δευτερ-3506

Σταύρος Ξενίδης: Ο ταλαντούχος δευτεραγωνιστής του σινεμά, οι 70 ταινίες και ο θάνατος σε γηροκομείο στο πλευρό της συζύγου του

Σταύρος Ξενίδης: Η αρχή της καριέρας του και το τέλος στο γηροκομείο μαζί με τη σύζυγό του

Ο Σταύρος Ξενίδης υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του ελληνικού σινεμά που έπαιξε σε πολλές ταινίες και συνεργάστηκε με πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.

Πριν φύγει από τη ζωή ο ηθοποιός ζούσε με τη σύζυγο του στο Γηροκομείο των Αθηνών. Ο Σταύρος Ξενίδης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην πολύχρονη καριέρα του κατάφερε να παίξει σε πάνω από εβδομήντα ταινίες. Μάλιστα, κατάφερε να συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο μεγάλους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου.

Τα παιδικά χρόνια του Σταύρου Ξενίδη και το ξεκίνημα της καριέρας του

Ο Σταύρος Ξενίδης είχε γεννηθεί στις 8 Μαρτίου του 1928. Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη βασιλεύουσα. Δηλαδή, στην πόλη της Κωνσταντινούπολης. Αντίθετα, ο ηθοποιός μεγάλωσε μακριά από αυτή και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Φιλαδέλφεια της ΑΘήνας. Κατάφερε να σπουδάσει στο Λεόντειο Λύκειο και ασχολήθηκε με την υποκριτική.

Ο πατέρας του Σταύρου Ξενίδη είχε απογοητευτεί από την απόφαση του γιου του για να εργαστεί ως ηθοποιός. Ο πατέρας του Σταύρου Ξενίδη πέθανε το 1947, χωρίς να καταφέρει να δει το γιο του να διαπρέπει.

Ο Σταύρος Ξενίδης ξεκίνησε την καριέρα του, παίζοντας σε θεατρικές παραστάσεις. Από την υποκριτική έκανε ένα διάλειμμα, όταν πήγε στρατό, δηλαδή την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το πραγματοποίησε, το 1954, με την ταινία «Η ωραία των Αθηνών». Ο Σταύρος Ξενίδης υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη. Σύζυγός του ήταν η Μαργαρίτα Λαμπρινού, με την οποία έζησαν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Τα συγκινητικά λόγια του Κώστα Μουσούρη για τον Σταύρο Ξενίδη

Ο Κώστας Μουσούρης, είχε αναφέρει στο λεύκωμα του για τον ηθοποιό: «Οταν ένα ρόλο τον παίζει ο Σταύρος, θα αναδειχθούν χωρίς τεχνάσματα και υπερβολές όλες οι πτυχές του. Είναι λαμπρός ηθοποιός, εξαιρετικός άνθρωπος. Στην σκηνή ακτινοβολούσε με το ταλέντο του και με το ήθος του. Είχαμε την μεγάλη τύχη να τον έχουμε μαζί μας».

Το βίντεο στη μνήμη του Σταύρου Ξενίδη

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ