η-γιαγιά-που-ζήτησε-να-πληρωθεί-για-να-π-6816

Η γιαγιά που ζήτησε να πληρωθεί για να προσέχει το εγγόνι της: « Εγώ έχω ήδη μεγαλώσει τα δικά μου παιδιά»

Μητέρα: Ζήτησε τη βοήθεια της μαμάς της και εκείνη ζήτησε αμοιβή

Υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν στραφεί στους παππούδες και στις γιαγιάδες για να τους βοήθησουν με την ανατροφή των παιδιών. Στην εποχή μας οι περισσότερες μαμάδες δουλεύουν όμως και πάλι λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πληρώσουν νταντάδες, για αυτό πολλοί στρέφονται στους γονείς τους.

Έτσι μπορεί ανάλογη βοήθεια να την θεωρούμε κάπως δεδομένη και αυτονόητη αλλά αυτό δεν συμβαίνει με μια γυναίκα που μοιράστηκε την ιστορία της στο Reddit, η οποία όπως ισχυρίζεται, όταν ζήτησε από τη μητέρα της να φροντίσει το νεογέννητο μωρό της για να μπορέσει εκείνη να επιστρέψει στη δουλειά μετά το τέλος της άδειάς της, εκείνη αρνήθηκε.

Της ζήτησε, μάλιστα να πληρώνεται και με την ώρα, με την αιτιολογία: «εγώ έχω ήδη μεγαλώσει τα δικά μου παιδιά».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της νέας μαμάς, η γιαγιά είναι 64 ετών και έχει συνταξιοδοτηθεί. Της είπε λοιπόν ότι από τη στιγμή που σκόπευε να γίνει η ίδια μητέρα, έπρεπε να αποφασίσει να σταματήσει τη δουλειά και να μεγαλώσει το παιδί της, όπως είχε κάνει κι εκείνη κάποτε

Η απάντηση της μητέρας στη κόρη της όταν της ζήτησε βοήθεια

«Όμως τώρα βγαίνουμε από μια πανδημία, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πιθανή οικονομική κρίση και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τα βγάλουμε πέρα με το σύντροφό μας με ένα εισόδημα στο σπίτι» δήλωσε η μαμά, προσθέτοντας: «Εγώ φέρνω τα περισσότερα χρήματα στο σπίτι και έχω υποχρέωση να επιστρέψω στη δουλειά, όχι μόνο γιατί δεν θέλω να τη χάσω αλλά και επειδή χάρη σε εμένα τα βγάζει πέρα οικονομικά η οικογένειά μας».

Όταν προσπάθησε να εξηγήσει στη μητέρα της την οικονομική κατάστασή της, εκείνη της ζήτησε 20 δολάρια την ώρα για να κάνει babysitting. Ζήτησε επίσης τον εξοπλισμό που θα χρειαζόταν για τη φύλαξη του μωρού, όπως καθισματάκι αυτοκινήτου, καρότσι και μπιμπερό.

Κάποιοι χρήστες της πλατφόρμας reddit ωστόσο τάχθηκαν υπέρ της γιαγιάς: «Έχει δίκιο, είναι δικό σου το παιδί, όχι δικό της» έγραψε ένας.

Ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Αν είχε προσφερθεί να βοηθήσει, καλώς. Αλλά δεν μπορεί να περιμένεις να το κάνει μόνο και μόνο επειδή έχει πάρει σύνταξη». «Είναι ωραίο οι παππούδες να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά δεν έχουν υποχρέωση να το κάνουν. Εσύ θέλεις νταντά πλήρους απασχόλησης, όχι μια γιαγιά» πρόσθεσε ένας τρίτος.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ