η-τύχη-της-χαμογέλασε-καταλάθος-μπήκα-6446

Η τύχη της χαμογέλασε: Καταλάθος μπήκαν 800.000€ στο λογαριασμό της, «έφαγε» 20 χιλιάρικα, όμως το μετάνιωσε και είπε την αλήθεια

Τραπεζικό λάθος: Η γυναίκα που ξύπνησε και βρήκε 775.000 λίρες στον λογαριασμό της

Ήταν Αύγουστος του 2020 όταν μια γυναίκα από την Αγγλία, η οποία παρέμεινε ανώνυμη, είδε τον λογαριασμό της και έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Πιο συγκεκριμένα η γυναίκα ανακάλυψε πως της πιστώθηκε το ποσό των 775.000 λιρών.

Ωστόσο, παρά την ευχάριστη έκπληξή της δεν ήξερε τι να κάνει, διότι όπως είπε «η εμπειρία μου ήταν καταπληκτική, απίστευτη και παράξενη, αλλά ταυτόχρονα και εφιάλτης».

Τα χρήματα είχαν κατατεθεί στον τραπεζικό της λογαριασμό από το ΗMRC (μη υπουργικό τμήμα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι υπεύθυνο για τη συλλογή φόρων, την πληρωμή ορισμένων μορφών κρατικής υποστήριξης, τη διαχείριση άλλων ρυθμιστικών καθεστώτων).

Η «τυχερή» γυναίκα ωστόσο, ανησυχούσε για τις νομικές επιπτώσεις, καθώς γνώριζε ότι θα μπορούσε να βρει τον μπελά της βάσει νόμου, σε περίπτωση που αποφάσιζε να κρατήσει μια παράνομη πίστωση.

Έτσι παρά το γεγονός ότι ξόδεψε 20.000 λίρες από το ποσό που της είχε πιστωθεί, έπειτα από 15 μήνες επέλεξε να λύσει το ζήτημα και όπως αποδείχθηκε το HMRC είχε κάνει μια μεγάλη γκάφα.

Τραπεζικό λάθος: Η στιγμή που αποφάσισε να επιστρέψει τις 775.000 λίρες 

Συγκεκριμένα ένα μέλος του προσωπικού της είχε κάνει το λάθος, ενώ προσπαθούσε να πιστώσει στη γυναίκα το ποσό των 23,39 λιρών ως έκπτωση τελωνειακού δασμού.

Τα χρήματα που της πιστώθηκαν δεν προορίζονταν για άλλο άτομο ή εταιρεία και ίσως το λάθος να μην είχε βρεθεί ποτέ, αν η γυναίκα δεν αποφάσιζε να εμφανιστεί.

«Ήταν βγαλμένο σαν ταινία του Χόλιγουντ. Αφού λοιπόν ξεπέρασα το αρχικό σοκ, υπέθεσα ότι κάποιος θα καταλάβαινε το λάθος και θα έπαιρνε αργά ή γρήγορα πίσω τα χρήματα. Αλλά κανείς δεν το έκανε και τα χρήματα έμειναν στον λογαριασμό μου», είπε.

«Υπέθεσαν ότι το προσωπικό του HMRC θα πρόσεχε το λάθος όταν πλήρωσα τον φόρο μου τον Νοέμβριο του 2020, όμως δεν συνέβη τίποτα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους, αλλά δεν μπόρεσα να πιάσω γραμμή», συνέχισε λέγοντας ότι είχε πάρα πολλά χρήματα που δεν μπορούσε να τα ξοδέψει.

Τελικά κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με την HMRC, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανάκτηση του ποσού από τον λογαριασμό της. Όσον αφορά το πόσο που ξόδεψε, θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ