Γιάννης Λουκάκος: Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη πατατοσαλάτα
Ο Γιάννης Λουκάκος παρουσίασε την πιο δροσερή και εύκολη πατατοσαλάτα, που μόλις τη δοκιμάσετε θα γίνει το απαραίτητο συνοδευτικό σας. Είναι ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικό πιάτο που φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
Ποια είναι τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής του Γιάννη Λουκάκου
Για το πιάτο
πατατοσαλάτα
σάλτσα γιαούρτι – φέτα
ελαιόλαδο
Για την πατατοσαλάτα
600 γρ. πατάτες γαλλικές
40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
10 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
10 γρ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
30 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
40 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. χυμό λεμονιού
4 γρ. αλάτι
2 γρ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα γιαούρτι – φέτα
5 γρ. καυτερή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από σπόρους και ψιλοκομμένη
3 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
6 γρ. κίμινο
3 γρ. πάπρικα καπνιστή
4 γρ. κόλιανδρος σκόνη
5 γρ. πάπρικα γλυκιά
2 γρ. ρίγανη
2 γρ. αλάτι
Η εκτέλεση της συνταγής του Γιάννη Λουκάκου
Για το πιάτο
Σε ένα πιάτο στρώνουμε μία ποσότητα από τη σάλτσα, βάζουμε από πάνω πατατοσαλάτα και γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.Για την πατατοσαλάτα
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζουν οι πατάτες. Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι σε σημείο που να διαλύονται, το οποίο το ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πλήρως. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Για τη σάλτσα γιαούρτι – φέτα
Στον κάδο ενός μούλτι προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μείγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.