ενός-λεπτού-σιγή-σε-όλα-τα-νοσοκομεία-37-11691

Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα νοσοκομεία: 37χρονη νοσοκόμα μαχαιρώθηκε εν ώρα εργασίας και άφησε την τελευταία της πνοή

Θάνατος νοσοκόμας στη Γαλλία: Η άτυχη 38χρονη σκοτώθηκε από επίθεση με μαχαίρι

Ανείπωτος είναι ο πόνος των συγγενών, των φίλων και των συναδέλφων για τον θάνατο μιας νοσοκόμας στη Γαλλία, η οποία μαχαιρώθηκε εν ώρα εργασίας. Μάλιστα την Τρίτη 23 Μαΐου τελέστηκε φόρος τιμής στην κεντρική αυλή του νοσοκομείου Maison-Blanche στη Ρεμς και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Carène Mezino, η οποία σκοτώθηκε την προηγούμενη ημέρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι, το προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, η ιατρική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης και η πυροσβεστική, συγκεντρώθηκαν στις 13.30 την Τρίτη στην κεντρική αυλή του νοσοκομείου Maison-Blanche στη Ρεμς για να αποτίσουν φόρο τιμής στην Carène Mezino, την 38χρονη νοσοκόμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ρεμς που πέθανε από τα τραύματά της σε επίθεση με μαχαίρι στο νοσοκομείο.

Η νοσηλεύτρια και μητέρα, που εργαζόταν στο τμήμα επαγγελματικής υγείας και ιατρικής, δέχθηκε επίθεση από έναν 59χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ενώ βρισκόταν στην είσοδο του τμήματος. Ένας 56χρονος γραμματέας ιατρικής υπηρεσίας τραυματίστηκε επίσης σοβαρά.

Θάνατος νοσοκόμας στη Γαλλία: «Η Carène Mezino έζησε τη ζωή της στην υπηρεσία των άλλων»

“Συμμεριζόμαστε τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων της Καρέν”, ανέφερε η Laetitia Micaelli-Flender, γενική διευθύντρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Reims, σε σύντομη δήλωσή της. Η ίδια απέτισε φόρο τιμής στη δολοφονηθείσα νοσηλεύτρια Carène Mezino, “η οποία πέρασε τη ζωή της υπηρετώντας τους άλλους”.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από όλες τις μονάδες συμμετείχαν σε αυτό το αφιέρωμα στον κεντρικό προαύλιο χώρο. Το πρωί, δύο τρικολόρ σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες μπροστά από τις δύο εισόδους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Maison Blanche και Robert Debré. Λουλούδια κατατέθηκαν επίσης στις πόρτες του τμήματος και σε παγκάκια κοντά στην είσοδο από συναδέλφους της Carène Mezino.

“Το προσωπικό είναι σοκαρισμένο”, δήλωσε το πρωί η Valérie Rozalski, γενική γραμματέας της CGT στο νοσοκομείο, ειδικά καθώς πολλοί από αυτούς έμαθαν για τον θάνατο της συναδέλφου τους κατά την άφιξή τους στη δουλειά. “Αυτή η επιθετικότητα είναι σύμπτωμα αυτού που βιώνουμε καθημερινά”, δήλωσε η Μαρίν, η οποία είναι και η ίδια γραμματέας ιατρικής στο νοσοκομείο, “οι αγενείς συμπεριφορές είναι μόνιμες, σε όποιο τμήμα και αν ανήκουν, αλλά ειδικά στα επείγοντα περιστατικά”.

Θάνατος νοσοκόμας στη Γαλλία: «Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα νοσοκομεία»

Ο υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπράουν ζήτησε “ενός λεπτού σιγή σε όλα τα νοσοκομεία” το μεσημέρι της Τετάρτης. Αυτή η μοιραία επίθεση “είναι μια τραγωδία που μας καταστρέφει όλους”, δήλωσε στην εμπορική έκθεση Santexpo που διοργανώθηκε στο Παρίσι από τη Γαλλική Ομοσπονδία Νοσοκομείων (FHF).

“Ζητώ αύριο το μεσημέρι, σε όλα τα νοσοκομεία, να τηρηθεί σιγή ενός λεπτού ως ένας φόρος τιμής στην Καρέν Μαζινό”, την 37χρονη νοσηλεύτρια της οποίας ο θάνατος “είναι ένα δράμα που μας έχει αφήσει όλους άναυδους”, ήταν οι ακριβείς δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Υγείας Φρανσουά Μπρον.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ