Ελληνική τυρόπιτα: Ποια είναι τα υλικά και ποια η εκττέλεση της απίθανης συνταγής;
Η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομικη συνταγή αποκαλύπτεται στο παρακάτω άρθρο και αφορά σε μία εξαιρετικά γρήγορη ελληνική τυρόπιτα, η οποία θα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.
Τα υλικά της συνταγής για ελληνική τυρόπιτα
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Η εκτέλεση της συνταγής για ελληνική τυρόπιτα
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση.
Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.