Γλυκό ψυγείου: Η πιο εύκολη συνταγή και οι μηδαμινές θερμίδες
Με τη θερμοκρασία σταδιακά να ανεβαίνει, κάθε ένας από εμάς ζητά ένα δροσερό γλυκό που θα τον απαλλάξει από τη δυσφορία που του προκαλούν οι υψηλοί βαθμοί. Ο Πέτρος Συρίγος δείχνει βήμα βήμα πως να κάνεις το πιο εύκολο και γευστικό γλυκό ψυγείου του κόσμου, με μηδενικές σχεδόν θερμίδες.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το γλυκό ψυγείου
Για την βάση
1 1/2 πακέτο μπισκότα
80 ml ζεστό γάλα
Για το γιαούρτι
100 γρ ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml παγωμένο νερό
1 κιλό γιαούρτι
20 φράουλες
4 φέτες ανανά
Για το ζελέ
100 γρ ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml κρύο νερό
Η εκτέλεση της συνταγής για το γλυκό ψυγείου
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.
Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω ώστε να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι. Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει. Βάζουμε τα 100 γρ ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.
Δείτε το βίντεο με τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής για το γλυκό ψυγείου
Πηγή: petros-syrigos.com