νόστιμα-απλά-και-γρήγορα-η-απίθανη-συν-12675

Νόστιμα, απλά και γρήγορα: Η απίθανη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για καρμπονάρα μέσα σε 10 λεπτά

Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη καρμπονάρα

Ο Άκης Πετρετζίκης κατάφερε να δημιουργήσει να να δημοσιοποιήσει την πιο απλή και γρήγορη συνταγή για καρμπονάρα. Αξίζει να τονιστεί ότι ολόκληρη η διαδικασία για να τη φτιάξετε δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά.


Ποια είναι τα υλικά για να φτιάξετε την καρμπονάρα του Άκη Πετρετζίκη

250 γρ. σπαγγέτι, Νο. 6

4 φέτες μπέικον

1 σκ. σκόρδο

900 γρ. νερό

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

2 αυγά, μεσαία

πιπέρι

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

παρμεζάνα, σε flakes

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Η μέθοδος εκτέλεσης για την καρμπονάρα του Άκη Πετρετζίκη

Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά.

Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μπέικον και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζεστό νερό, και βράζουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια τσιμπίδα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας και πιπέρι.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ