μια-τιμή-που-δεν-θα-ξεχάσω-ποτέ-αναγο-5229

«Μια τιμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ»: Αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ στο ΑΠΘ ο θρυλικός Νίκος Γκάλης

Νίκος Γκάλης: Επίτιμος διδάκτωρ για την προσφορά του στον αθλητισμό

Ο Νίκος Γκάλης αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτωρ του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες, 2/5 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο θρυλικός αθλητής καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του.

Ο ίδιος, φανερά συγκινημένος είπε στο περιθώριο της τελετής:

«Όπως γνωρίζετε, με έχουν τιμήσει πολλές φορές. Επειδή όμως μεγάλωσα και σπούδασα στην Αμερική, δεν είχα την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο… Γι’ αυτό, λοιπόν είναι μια ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Μια τιμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ… Είναι κάτι διαφορετικό. Με ξέρετε πως είμαι, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου.

Θέλω να πιστεύω ότι έχω δώσει το καλό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Και για τον κόσμο γενικά, το πώς να λειτουργεί σαν σωστός επαγγελματίας. Θέλω να με θυμούνται τα παιδιά σαν έναν σκληρός εργάτη που έκανε σωστά τη δουλειά του στο παρκέ. Η πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη. Δεν την αφήνω τη Θεσσαλονίκη, δεν πάω πουθενά! Ανδρώθηκα εδώ, μεγαλούργησα εδώ, όλη η ζωή μου ήταν εδώ. Την αγαπώ αυτή την πόλη και δεν θα την αφήσω ποτέ».

Στην είσοδο τελετών του ΑΠΘ βρίσκονται μεταξύ άλλων οι κ.κ. Τζιτζικώστας, Ζέρβας, Λιόλιος, Ζεϊμπέκης, Πατουλίδου καθώς και η σύζυγος με την κόρη τους.

Όσα δήλωσε ο Νίκος Γκάλης για την τελετή

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ