πούρα-πισίνες-σαμπάνιες-η-χλιδάτη-ζωή-169

Πούρα, πισίνες, σαμπάνιες: Η χλιδάτη ζωή που έκανε το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου και η περίεργη υιοθεσία

Ένας 34χρονος άνδρας είναι ένα εκ των τριών προσώπων που ελέγχονται, εκτός από τον πατέρα Αντώνιο, για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο συγκεκριμένος άνδρας μπήκε στη δομή στα 9 του χρόνια, ως πρόσφυγας από το Ιράκ και φαίνεται πως πέρασε όλη του τη ζωή στην «Κιβωτό», μέχρι που έγινε γενικός διευθυντής.

Μάλιστα, είχε προσλάβει ακόμα και τα αδέρφια του, την σύζυγό του και την αδερφή της συζύγου του να εργάζονται στην Κιβωτό του Κόσμου.

Όπως κατήγγειλαν στο Live News, όλοι μαζί ήταν εκείνοι που «έκαναν κουμάντο» στην Κιβωτό.

Ο 34χρονος είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην Κιβωτό, καθώς τον συνάντησε ο πατέρας Αντώνιος να παίζει σε μια πλατεία, την ώρα που έπρεπε να είναι στο σχολείο και θέλησε να μάθει την ιστορία του.

Όπως υπογράμμισε ο 34χρονος άνδρας, σε παλιότερη συνέντευξή του, για την σχέση του με τον ιερέα «η Κιβωτός που με υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις στην αρχή. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν ‘τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, εσύ ασχολήσου με τη δουλειά σου’. Αλλά αυτός συνέχισε. Ουδέποτε μας μίλησε για την θρησκεία, για την εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας».

Εργαζόμενοι από την Κιβωτό του Κόσμου αναρωτιούνται πώς ένα παιδί που ήρθε πρόσφυγας, απ’ όταν ενηλικιώθηκε, ξαφνικά έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και ρολόγια και μάλιστα, συχνά ανέβαζε φωτογραφίες, που φανέρωναν έναν τρόπο ζωής που μόνο ταπεινό και φτωχικό δεν θα τον έλεγες.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό, αρκετά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ο πλουσιοπάροχος γάμος πρόσφατα που άφησε εποχή, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα στο πλευρό του και έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές να αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των καλεσμένων, εγείρουν ερωτήματα.

“Είναι ο (…) αυτός που βγήκε, αυτός είναι ο μικρός, είναι ο μεσαίος αδελφός του κι είναι και ο μεγάλος αδελφός. Που ο μεγάλος αδελφός είναι ο οδηγός, που οδηγεί τα αυτοκίνητα και πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Στη δομή. Ο … είναι ο μικρός αδελφός… Και είναι διευθυντής και δε μας έλεγε τίποτα; Τι το κρύβεις ρε φίλε; Τι το κρύβεις; Έχω πάθει πλάκα ότι ήταν διευθυντής. Δεν ξέραμε τίποτα”, αναφέρονται στις καταγγελίες.

Πως ο 34χρονος άνδρας έγινε ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού

Ακόμη ένα περιστατικό, που θορύβησε τον κόσμο γύρω του, είναι ότι παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή, εγείροντας ερωτήματα για το εάν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει.

Όπως επισημαίνεται στην καταγγελία «ξαφνικά, ο… εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την ‘Κιβωτό’. Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την ‘Κιβωτό’. Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την ‘Κιβωτό’. Ένας γάμος πλουσιοπάροχος».

Και συνεχίζει “κι ενώ το δεξί χέρι του παπά εγκρίθηκε ως ανάδοχος και έπαιρνε το επίδομα, παρότι προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού από την «Κιβωτό», πάντα έπεφτε σε τοίχο. Δε δίνουνε. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο πατέρας Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει».

Στην περίπτωση της Χριστίνας, 25 φορές είχε εγκριθεί από το σύστημα του υπουργείου Εργασίας για να γίνει ανάδοχη και τις 25 φορές η «Κιβωτός», όπως καταγγέλλει, απέρριψε το αίτημά της.

Όπως σημειώνει «25 φορές το σύστημα έχει προτείνει κάποια παιδιά, κυρίως όμως από την ‘Κιβωτό’ γιατί εκείνοι έχουν τα πολλά. Οι διαδικασίες αυτές, ο μηχανισμός της αναδοχής, είναι πάρα πολύ σωστά, από την άποψη του κράτους οργανωμένα, πλην όμως δεν υπηρετείτε από τις ΜΚΟ, γιατί δεν θέλουν να δίνουν πολλά, γι΄ αυτό και έχουν τόσα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση;».

Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή, χορηγείται στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του, η οποία ξεκινάει από 325 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.200.

Ο 34χρονος άνδρας, όπως και άλλα δύο στελέχη της «Κιβωτού», οι οποίοι από φιλοξενούμενοι, με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι στη δομή, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, τόσο για την ασέλγεια που έχει καταγγελθεί, όσο και για τις κακοποιήσεις, γις απάνθρωπες τιμωρίες που «βάπτιζαν» συνέπειες και τους ξυλοδαρμούς παιδιών της «Κιβωτού».

“Αυτοί οι τρεις Ιρακινοί έχουν κάτσει μόνο. Δε δουλεύουν. Τα τρία αδέλφια. Οι τρεις Ιρακινοί. Μαζί με τον παπά. Αυτοί έκαναν κουμάντο. Τους ξέρω όλους αυτούς. Ξέρω και τον (…) ξέρω και την οικογένειά του… τους ξέρω όλους.

Όπως τόνισε ένας άλλος μάρτυρας “εγώ τους ξέρω απ’ όταν ήρθαν από το Ιράκ. Είναι τρεις αδελφές και τρία αγόρια. Έξι αδέλφια. Τα τρία αγόρια είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο μέσα στη δομή”.

34χρονος άνδρας "Κιβωτός του Κόσμου"

Πηγές: Mega, thetoc, Βήμα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ