Κατασκηνώσεις: Επιδότηση μέχρι και 58.80 την ημέρα για 70.000 παιδιά
Σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2023. Το πρόγραμμα καλύπτει τη φιλοξενία 70.000 παιδιών από 6 έως 16 ετών και αφορά τις κατασκηνώσεις όλης της Ελλάδας.
Το κόστος διαμονής τους επιδοτείται με 34,12 ευρώ τη μέρα για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, ενώ για παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω η επιδότηση είναι 58,80 ευρώ ημερησίως.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που καταβάλλουν εισφορά ανεργίας καθώς και άνεργοι.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet από τους γονείς και ασκούντες την επιμέλεια των παιδιών, με βάση τα δύο τελευταία ψηφία του ΑΦΜ ως εξής:
*Δευτέρα 22 Μαΐου οι ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2.
*Τρίτη 23 Μαΐου οι ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4.
*Τετάρτη 24 Μαΐου οι ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6.
*Πέμπτη 25 Μαΐου οι ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8.
*Παρασκευή 26 Μαΐου οι ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0
Από το Σάββατο 27 Μαΐου, θα υποβάλλονται αιτήσεις για όλους τους ΑΦΜ.
Κατασκηνώσεις: Για πόσες ημέρες ισχυεί η διαμονή της επιδότησης
Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν ως 15 μέρες στην κατασκήνωση της επιλογής τους από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ για παιδιά με αναπηρία η φιλοξενία θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας η διαμονή φτάνει τις 30 ημέρες.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 35 εκατ. ευρώ από τη ΔΥΠΑ.
Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα Ατομα με Αναπηρία και τους μονογονείς.
Οι δικαιούχοι μοριοδοτούνται και επιλέγονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανάλογα με τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν από μια σειρά κριτηρίων όπως το εισόδημα, το διάστημα ανεργίας κ.λπ.
Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων, πραγματικό και τεκμαρτό, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Για μακροχρόνια ανέργους το εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 26.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, και για μονογονεϊκές οικογένειες τις 27.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε τέκνο.
πηγή: eleftherostypos.gr