λίγοι-γνωρίζουν-το-εφάπαξ-επίδομα-των-30-27656

Λίγοι γνωρίζουν το εφάπαξ επίδομα των 300 ευρώ: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία για να πάρετε τα χρήματα

ΔΥΠΑ: Το επίδομα των 300 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης δίνει σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους, 300 ευρώ επίδομα με τη μορφή εφάπαξ. Πρόκειται για όσους έχουν συμπληρώσει μακροχρόνια ανεργία στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, άνω των 5 ετών.

Έπειται καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, χορηγείται εφάπαξ χρηματική παροχή της τάξεως των 300 ευρώ, εφόσον δεν λαμβάνουν ήδη κάποιο άλλο επίδομα ή χρηματική ενίσχυση από τη ΔΥΠΑ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος

Η συμπλήρωση συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας στο Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. άνω των πέντε ετών,

Η κατάρτιση Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΨΑΣΔ) μετά τη συμπλήρωση της άνω των πέντε ετών μακροχρόνιας ανεργίας

Η πλήρωση των εξής εισοδηματικών κριτηρίων του άρθ. 19 του ν. 4921/2022: το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα κάτωθι όρια:

Έτος αναφοράς για τα ως άνω εισοδηματικά κριτήρια αποτελεί το προηγούμενο φορολογικό έτος. Στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ακόμη η σχετική φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από την ΑΑΔΕ προθεσμίες, θα λαμβάνεται υπ’ όψιν το εισόδημα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους βάσει της σχετικής φορολογικής δήλωσης».

Η μη λήψη άλλου επιδόματος ή χρηματικής ενίσχυσης από τη ΔΥΠΑ.

Η αίτηση για το επίδομα των 300 ευρώ από την ΔΥΠΑ

Στους μακροχρόνια ανέργους άνω των πέντε ετών, μετά την κατάρτιση του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης σας, δίνεται πρόσβαση σε ειδική φόρμα δήλωσης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΔΥΠΑ,στην οποία συμπληρώνετε τα εξής στοιχεία:

στοιχεία οικογενειακής κατάστασης,

τον αριθμό του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού σας στον οποίο είστε πρώτος/-η δικαιούχος και τον διεθνή αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN), στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα, με δική σας ευθύνη ως προς την ορθότητά του,

τη συναίνεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για τους σκοπούς χορήγησης της χρηματικής παροχής.

Το ποσό θα πιστωθεί μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας, αφού γίνει ο έλεγχος όλων των στοιχείων που απαιτούνται.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ