Εκμέκ κανταΐφι: Η συνταγή για να κάνετε το αγαπημένο γλυκό στο πι και φι
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στο εκμέκ κανταΐφι. Είναι από τα γλυκάκια που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Μιας και το Σαββατοκύριακο πλησιάζει είναι ευκαιρία να φτιάξετε το αγαπημένο γλυκό για το τραπέζι και οι δικοί σας θα ξετρελάθουν. Ακολουθεί η πιο εύκολη συνταγή για το εκμέκ κανταΐφι.
ΥΛΙΚΑ
Κανταιφι 750γρ
Βουτυρο adoro 375γρ
Για το σιροπι
Ζαχαρη 1 κιλο
Νερό 2 ποτήρια
Λεμονι 3κουτ.σουπας
Για την κρεμα
Γαλα 2λιτρα
Ζαχαρη 240γρ
Ανθος αραβοσιτου 120γρ
Κροκοι 6
Αλατι 1 πρεζα
Η εκτέλεση για το εκμέκ κανταΐφι
Ξυνουμε καλα το κανταιφι σε μεγαλο ταψι βαζουμε το βουτυρο σε μπουκιτσες και το ψηνουμε στους 180 για 25 με 30 λεπτα. Ετοιμαζουμε το σιροπι (βρασιμο 5 λεπτα) και σιροπιαζουμε κρυο κανταιφι ζεστο σιροπι.
Χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη λιγο απο το γαλα και το ανθος αραβοσιτου. Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε να ζεσταθει σε κατσαρολα .Ριχνουμε μεσα το μιγμα με τ αυγα κι ανεκαυευουμε συνεχεια μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα. Περιχυνουμε στο σιροπιασμενο κανταιφι κι αφηνουμε να κρυωσει.
Απο πανω χτυπαμε κρεμα γαλακτος με αχνη σε σαντιγυ και στολιζουμε .Απο πανω βαζουμε φυστίκι αιγίνης.