μπαμπάτσικη-ζαμπονοκασερόπιτα-εύκο-18928

Μπαμπάτσικη ζαμπονοκασερόπιτα: Εύκολη συνταγή για λαχταριστό και τραγανό αποτέλεσμα σε χρόνο μηδέν

Ζαμπονοκασερόπιτα: Η συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια

Μια σπιτική πίτα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε από τις έτοιμες και κατεψύγμενες. Βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για μια αλλιώτικη ζαμπονοτυρόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL

Υλικά

12 φύλλα κρούστας(500 γρ)

200 γρ. μιξ 3 τυριών

100 γρ. ζαμπόν σε κύβους

150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

300 γρ. γάλα

3 μέτρια αυγά

100 γρ. γιαούρτι

100 γρ. σόδα

50 γρ. ελαιόλαδο

1 κτγ. αλάτι

σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τυλίγουμε σε ρολό τα πρώτα 6 φύλλα κρούστας και με το μαχαίρι τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, τις οποίες ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε σε ένα μπωλ, τη σόδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών.

Στρώνουμε στη φόρμα 3 φύλλα κρούστας το ένα μετά το άλλο αφού τα πασπαλίσουμε με το μίγμα της σόδας.

Απλώνουμε μία ποσότητα από τα κομμένα φύλλα κρούστας ομοιόμορφα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με το μιξ τυριών, την τριμμένη φέτα και το ζαμπόν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μία στρώση από τα κομμένα φύλλα κρούστας, τα τυριά και το ζαμπόν.

Καλύπτουμε με μία στρώση ακόμα από κομμένα φύλλα.

Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα επάνω από τα φύλλα κρούστας και διπλώνουμε τα φύλλα προς το εσωτερικό της φόρμας.

Στρώνουμε 3 φύλλα το ένα μετά το άλλο αφού τα πασπαλίζουμε με πινέλο και μίγμα της σόδας με το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες στο φαγητό.

Πασπαλίζουμε πάλι με το μίγμα της σόδας και σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δείτε εδώ βήμα-βήμα την εκτέλεση για την ζαμπονοτυρόπιτα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ