το-μυστικό-του-γιάννη-λουκάκου-λαχταρ-6824

Το μυστικό του Γιάννη Λουκάκου: Λαχταριστά και αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες σαν λουκούμι

Γιάννης Λουκάκος: Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστά μπιφτέκια με πατάτες

Ο Γιάννης Λουκάκος μας δίνει μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Μάλιστα ο γνωστός σεφ αποκάλυψε και το μυστικό του για να γίνουν οι πατάτες σαν λουκούμι.

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

  • 800 γρ. μπιφτέκια πλασμένα
  • 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες λεπτές
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι

Για τα μπιφτέκια

    • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    • 300 γρ. χοιρινό κιμά
    • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 100 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
    • 45 γρ. γάλα
    • 10 γρ. ελαιόλαδο
    • 15 γρ. μαϊντανός
    • 3 γρ. ρίγανη
    • 3γρ. λουίζα
    • 5 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

Αναμειγνύουμε τις πατάτες με όλα τα υλικά εκτός από τα μπιφτέκια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε τα μπιφτέκια. Λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια των μπιφτεκιών και ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC μέχρι να μαγειρευτούν τα μπιφτέκια και να ροδίσουν οι πατάτες και να μαλακώσουν, 40 λεπτά περίπου.

TIP: Οι πατάτες πρέπει να είναι σχετικά λεπτές σε πάχος ώστε να μαγειρευτούν μαζί με τα μπιφτέκια και έτσι αυτά να μην παραμαγειρευτούν.

Για τα μπιφτέκια

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας υγρός χυλός. Τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ με τον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το τριμμένο ψωμί και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 200 γρ.

Δειτέ εδώ βήμα-βήμα τη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για μπιφτέκια

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ