η-γλώσσα-των-emoji-και-τα-λάθη-που-κάνουμε-στ-1366

Η γλώσσα των emoji και τα λάθη που κάνουμε στην επικοινωνία

Emoji: Οι φατσούλες και η πραγματική ερμηνεία τους

Στη σύχρονη εποχή δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν χρησιμοποιεί τα emojis και δεν απολαμβάνει να προσθέτει στις συνομιλίες του μερικές φατσούλες, δείχνοντας τα συναισθήματά του στον συνομιλητή του.

Η μουσική, το φαγητό, τα ρούχα και γενικά ό,τι δύναται να συγκροτήσει την ταυτότητα της γενιάς που έρχεται στα πράγματα είναι άκρως επιθυμητά προς κατανάλωση και από τη γενιά που είναι στα πράγματα. Συνδετικός κρίκος όλων αυτών, αλλά και συνδετικός μεταξύ των ηλικιακών αυτών ομάδων, είναι κώδικας επικοινωνίας.

Φατσούλες που ξεκαρδίζονται στα γέλια. Κάποτε τα έστελναν για να δείξουν ότι βρήκαν κάτι πολύ αστείο. Κάποτε γιατί τώρα δεν τα στέλνει κανείς για να δείξει κάτι τέτοιο εκτός κι αν είναι serial killer. Απλά μην το χρησιμοποιείς.

Αυτό είναι πια το emoji που στέλνεις για να δείξεις ότι αυτό που διάβασες σου προκάλεσε γέλιο μέχρι δακρύων.

Η νεκροκεφαλή σημαίνει θάνατο φυσικά. Στην περίπτωση του emoji νεκροκεφαλή σημαίνει τον μεταφορικό θάνατο, από γέλιο μέχρι κούραση.

Ένα από τα πιο φρέσκα emojis με διπλό νόημα. Η καρέκλα είναι το νέο σημάδι για να δείξουν οι νέοι ότι βρήκαν κάτι πολύ αστείο και ο λόγος που είναι εντελώς άσχετο με την εικόνα, είναι ακριβώς επειδή δεν ήθελαν να το καταλάβουν οι μεγαλύτεροι, μέχρι τώρα.

Ο ιδρώτας, η μελιτζάνα και το ροδάκινο είναι η Αγία τριάδα των σεξουαλικών emojis και ακόμα κι αν δεν ξέρεις τι αντιπροσωπεύει το καθένα, τώρα μάλλον κατάλαβες. Κυρίως ξέρεις ότι δεν πρέπει να τα στείλεις κυριολεκτικά για να μην παρεξηγηθείς.

Η γλώσσα των emoji και τα λάθη που κάνουμε στη χρήση τους

Η λεγόμενη «γλώσσα των νέων», όπως κάθε γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει συνέχεια. Αφομοιώνει νέα στοιχεία, απορρίπτει κάποια άλλα, και πορεύεται σαν ένα παράλληλο σύστημα επικοινωνίας μέχρι να παραδώσει τη σκυτάλη στο επόμενο σε μερικά χρόνια. Η χρήση των emojis είναι ένα μικρό κομμάτι αυτού του κώδικα επικοινωνίας. Τα πρώτα από αυτά έχουν ηλικία μεγαλύτερη από τους σημερινούς πιτσιρικάδες, θυμόμαστε κάποιοι να γράφουμε στα παλιά μας κινητά με παρενθέσεις ερωτηματικά και λοιπά σημεία στίξης.

Επειδή ακριβώς κάποια από τα emojis έχουν μια κάποια ηλικία, ορισμένα έχουν χάσει το αρχικό τους νόημα και έχουν βρει νέο. Κάποια άλλα έχουν πεταχτεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και κάποια άλλα, ίσως το σημαντικότερο, είναι εντελώς καινούργια και το νόημά τους δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο στους παλιότερους.

Το κόκκινο τριγωνικό σημαιάκι δεν είναι κάτι άλλο από δήλωση για κάποιο red flag. Δηλαδή για κάτι που προκαλεί εύλογη ανησυχία ως σημάδι συμπεριφοράς.

Το επίμονο βλέμμα είναι ένα πασπαρτού emoji για να δείξεις ότι είσαι σκεπτικός για κάτι, από μια σέξι φωτό μέχρι μια σοβαρή είδηση.

Το emoji με τον τυφλό και το μπαστούνι είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα, καθώς πολλοί το βρίσκουν προσβλητικό. Σημαίνει ότι κάνεις πως δεν το είδες ή θα προτιμούσες να μην το δεις.

Η κυρία αυτή επίσημα λέγεται “Information Desk Woman” αλλά το νέο της νόημα είναι «Δεν με ενδιαφέρει αυτό που λες». Ακριβώς όπως εκείνη η κυρία στον ΕΦΚΑ που πήγες να της ζητήσεις πληροφορίες.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ