δεν-είναι-για-στυλ-σούσουρο-με-τον-μόργ-381

Δεν είναι για στυλ: Σούσουρο με τον Μόργκαν Φρίμαν στην έναρξη του Μουντιάλ – Γιατί φορά γάντι στο αριστερό του χέρι

Πολλά ερωτηματικά δημιούργησε η συμμετοχή του Μόργκαν Φρίμαν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ για το μεγάλο δερμάτινο γάντι στο χέρι του.

“Πουλημένο” τον χαρακτηρίζουν πολλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο ενώ πολλοί φθάνουν στο σημείο να γράφουν ότι “έχει αίμα στα χέρια του”, καταδικάζοντας με αυτό τον αιχμηρό τρόπο και την ίδια τη διοργάνωση για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για το Κατάρ έχουν διατυπωθεί πάρα πολλές καταγγελίες για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά τους 6.500 θανάτους εργατών στα εργοτάξια των γηπέδων και των υπολοίπων εγκαταστάσεων τα τελευταία χρόνια.

Μερικοί, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν τον Μόργκαν Φρίμαν “πράκτορα του Κατάρ”, επειδή το 2010 είχε μπερδέψει τα λόγια του στην ομιλία του υπέρ της υποψηφιότητας των ΗΠΑ για τη φετινή διοργάνωση, δηλώνοντας τότε “συγγνώμη, ξέχασα μια σελίδα”.

Στο φαντασμαγορικό σόου, ο 85χρονος Μόργκαν Φρίμαν εμφανίστηκε στο βγήκε στο στάδιο “Al Bayt” φορώντας ένα καφετί, μεγάλο, γάντι στο αριστερό του χέρι.

Μόργκαν Φρίμαν

Ο Μόργκαν Φρίμαν πάσχει από ινομυαλγία

H ισπανική AS, στην ηλεκτρονική της έκδοση αποκαλύπτει ότι ο κορυφαίος ηθοποιός πάσχει από ινομυαλγία, μια πάθηση που εμφανίστηκε μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε το 2008, στο Μισισιπί.

Τότε, αναποδογύρισε το αυτοκίνητό του και ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά. Χρειάστηκε μάλιστα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε νεύρο στο αριστερό του χέρι, που του το άφησε μερικώς παράλυτο.

Σε μία συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό “Esquire” το 2012, ο Μόργκαν Φρίμαν πονούσε φανερά και ο δημοσιογράφος, Τομ Κιαρέλα, εξήγησε:

“Πονάει όταν περπατάει, όταν σηκώνεται από τον καναπέ του, ακόμα κι όταν είναι ακίνητος…”, αν και προτιμά να μη το συζητά.

Ο ίδιος ο Μόργκαν Φρίμαν, βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός το επιβεβαίωσε: “Το αριστερό μου χέρι έχει ινομυαλγία. Ο πόνος στο σημείο είναι ανυπόφορος”.

“Παρά τη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος στα νεύρα του αριστερού του χεριού, αυτό είναι σχεδόν άχρηστο. Φοράει, λοιπόν, ένα σφιχτό γάντι”.

Τι είναι η ινομυαλγία

Η Ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο κι όχι μία νόσος. Πρόκειται δηλαδή για ένα σύνολο συμπτωμάτων, με κυριότερο τον διάχυτο πόνο σε πολλαπλά σημεία του σώματος.

Ο πόνος αυτός είναι χρόνιος, διότι έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τριών μηνών. Πολύ συχνά, ο πόνος της ινομυαλγίας είναι τόσο έντονος, σε σημείο που μπορεί να μειωθεί η λειτουργικότητα του ατόμου.

Η ινομυαλγία συνδέεται με ρευματικά νοσήματα αλλα δεν αποτελεί αμιγώς αρθρίτιδα, καθώς οι αρθρώσεις δεν υφίστανται φλεγμονή.

Ο ασθενής καταβάλλεται καθημερινά από οξύ πόνο, ο οποίος υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του, δίχως την ύπαρξη κάποιας προφανούς αιτίας, όπως κάκωση.

Η ινομυαλγία μπορεί να προσβάλλει το 3-6% του γενικού πληθυσμού. Το 75-90% των ασθενών είναι γυναίκες. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο πόνος της ινομυαλγίας σχετίζεται και με ψυχικές διαταραχές.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ