σπουδαία-διάκριση-για-την-ελλάδα-14χρον-2335

Σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα: 14χρονος μαθητής κατέκτησε την τέταρτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκάκι

Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι: Ποιος είναι ο 14χρονος μαθητής που έκανε περήφανη την Ελλάδα

Ένας 14χρονος μαθητής της Γ’ Γυμνασίου αξίζει και κατάφερε να διεκδικήσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων των Ελλήνβν. Ο 14χρονος Νικόλας Πούπαλος, έγινε viral και μας έκανε να νιώσουμε περηφάνια, αφού πέτυχε μια μεγάλη διάκριση στο σκάκι. Ο νεαρός κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι της Ρουμανίας και έφερε τον σημαντικό αυτό τίτλο στη χώρα μας.

Ο Έλληνας μαθητής μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ 1 για τη διάκρισή του και δήλωσε: «Ασχολούμαι με το σκάκι από τότε που ήμουν Γ’ Δημοτικού. Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκα μια παλιά σκακιέρα στο σπίτι και είπα στον πατέρα μου να παίξουμε. Αυτό το παιχνίδι με γοήτευσε. Η στρατηγική, οι κινήσεις, η σκέψη. Αυτό ήταν».

Ο Νίκος Πούπαλος περνάει 3-4 ώρες την ημέρα πάνω από τη σκακιέρα

«Έχει βάλει στην άκρη κομπιούτερ, κινητά, τάμπλετ και είναι τουλάχιστον τρεις, τέσσερις ώρες την ημέρα πάνω από μία σκακιέρα», είπε στην ίδια εκπομπή ο πατέρας του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στη Ρουμανία διαγωνίστηκε με άλλα 140 παιδιά.

«Όταν οι φίλοι σου σου λένε πάμε να παίξουμε μπάλα και εσύ τους λες έχω σκάκι αισθάνεσαι ότι δεν συμμετέχεις σε κάτι, ότι δεν είσαι μέλος μιας ομάδας;» ρώτησε η παρουσιάστρια της εκπομπής τον Νικόλα. Ο ίδιος απάντησε ότι προσπαθεί να τα συνδυάσει όλα και να περνάει και καλά.

Όσο για τα επαγγελματικά σχέδια του Νικόλα, ο ίδιος απάντησε ότι δεν έχει σκεφτεί ακόμα «τι θα γίνει όταν μεγαλώσει» αλλά προσανατολίζεται στις θετικές επιστήμες και τη θετική κατεύθυνση, αφού όπως δηλώνει «το σκάκι έχει να κάνει λίγο και με τα μαθηματικά».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ