ο-αληθινός-τομ-χανκς-από-την-ταινία-να-24185

Ο αληθινός Τομ Χανκς από την ταινία «Ναυαγός»: 51χρονος επιβίωσε μαζί με τον σκύλο του για μήνες με ωμά ψάρια και βρόχινο νερό

Ναυαγός: Επιβίωσε τρώγοντας ωμά ψάρια και πίνοντας το νερό της βροχής

Ο 51χρονος Τιμ Σάντοκ από την Αυστραλία έζησε μία απίστευτη περιπέτεια μαζί με τον σκύλο του, αφού πήρε την απόφαση να ζήσει για μήνες στον Ειρηνικό, επιβιώνοντας μόνο με ωμά ψάρια και νερό της βροχής.

Ο άνδρας είχε αναχωρήσει με το καταμαράν του τον Απρίλιο από τη Λα Παζ στο Μεξικό για τη Γαλλική Πολυνησία, ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Λίγες εβδομάδες αργότερα, μια καταιγίδα κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους.

Για δυο μήνες παρέσυραν το καταμαράν τα θαλάσσια ρεύματα και οι άνεμοι. Επιβίωασε χάρη στην ικανότητά του, τις γνώσεις και μια γερή δόση τύχης.

Τελικά τους εντόπισε ελικόπτερο που συνόδευε αλιευτικό τόνου στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού. Ο ταλαιπωρημένος Σάντοκ θύμιζε σε πολλά τον Τομ Χανκς στην ταινία «Ναυαγός».

Πλάνα μετά τη διάσωσή του δείχνουν έναν αδύνατο άνδρα, με γκρίζα γενειάδα και τη σκυλίτσα του να κουνά την ουρά της. «Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και λίγο καλό φαγητό γιατί είμαι μόνος στη θάλασσα για πολύ καιρό», είπε ο ναυαγός.

Η πρώτη εξέταση δεν έδειξε κάποιο σοβαρό τραυματισμό από τη δοκιμασία. Επειδή ήταν συνεχώς σε σκιερό σημείο στο σκάφος, κατάφερε να αποφύγει και τα εγκαύματα.

Ναυαγός: Δείτε εικόνες του χρονου ναυαγού

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ