κλέλια-χατζηιωάννου-η-βασίλισσα-τ-1517

Κλέλια Χατζηιωάννου: Η “Βασίλισσα” των τάνκερ, το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, η αμύθητη περιουσία και ο μυστικός γάμος

Κλέλια Χατζηιωάννου: Η τεράστια περιουσία της Βασίλισσας των τάνκερ

Κλέλια Χατζηιωάννου: Είναι Κύπρια επιχειρηματίας, μέτοχος στην EasyJet, την αεροπορική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον αδελφό της, Στέλιο Χατζηιωάννου. Η δυναμική γυναίκα της ναυτιλίας, ή «βασίλισσα των τάνκερ» όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν, κρατά χαμηλούς τόνους και είναι γνωστή στο ευρύ κοινό κυρίως για το φιλανθρωπινό της έργο.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου είναι η κόρη του Λουκά Χατζηιωάννου, ενώ έχει δύο αδέρφια, τον Πόλυ Χατζηιωάννου και τον Στέλιο Χατζηιωάννου. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Σκορίλα και το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, την Άννα και τον Λουκά.

Με περιουσία 1.2 δισ. βρίσκεται στη θέση 1.818 του περιοδικού Forbes και οι κύριες πηγές του πλούτου της προέρχονται από την EasyJet, ακίνητα στην Ευρώπη και έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών.

Η άγνωστη  προσωπική ζωής της Κλέλιας Χατζηιωάννου

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2021 η κ. Χατζηιωάννου νυμφεύθηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της κ. Κωνσταντίνο Σκορίλα. Ο γάμος είχε γίνει κεκλισμένων των θυρών τόσο λόγω επιλογής όσο και λόγω της πανδημίας.

«Παντρευτήκαμε χθες βραδύ στον Αγ. Δημήτριο Ψυχικού παρουσία λίγων συγγενών και στενών φίλων λόγω της πανδημίας! Κουμπάρες η αγαπημένη μας Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, γυναίκα του αδελφού της νύφης Πόλη Χατζηιωάννου και η επιστήθια φίλη του και πολιτικός Ντόρα Πάλλη» έγραψε μετά τον γάμο η νύφη στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Παρανυφάκια ήταν τα δύο υπέροχα παιδιά τους η Άννα και ο Λουκάς και η ανιψιά τους Άρια Χατζηιωάννου.

Στην δεξίωση παραβρέθηκε και η τραγουδίστρια και προσωπική φίλη της νύφης Άννα Βίσση, η οποία τραγούδησε για το ζευγάρι και τους καλεσμένους του, πολλές από τις μεγάλες της επιτυχίες.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως η κ. Χατζηιωάννου έχει ήδη έναν ακόμη γάμο στο ενεργητικό της με τον. κ. Γιάννη Φράγκο.

Ο γάμος είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου του 1990, με υψηλούς προσκεκλημένους και παραμυθένια δεξίωση στο ξενοδοχείο Intercontinental. Αμέσως μετά το γάμο, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Παλαιό Ψυχικό σ’ ένα σπίτι ιδιοκτησίας Χατζηιωάννου, ενώ παράλληλα απέκτησαν διαμέρισμα στο Μονακό, διαμέρισμα στο Λονδίνο, κτίριο γραφείων στον Πειραιά και όροφο γραφείων στο Παλαιό Ψυχικό.

Επίσης, απέκτησαν σπίτι στο Κεφαλάρι και εξοχικό στη Χίο. Στο ζευγάρι είχε εκχωρηθεί η θαλαμηγός Lady C (Μπαλιέτο 36 μέτρων), η οποία σήμερα ανήκει στον επιχειρηματία Γιώργο Αποστολόπουλο. Τον Ιανουάριο του 1993 χώρισαν ακολουθώντας ο καθένας τον δρόμο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν η Κλέλια Χατζηιωάννου είχε και μια τρυφερή φιλία με τον Αλβέρτο του Μονακό.

Κλέλια Χατζηιωάννου: Το ασύγκριτο φιλανθρωπικό έργο της

Η κ. Κλέλια Χατζηιωάννου έγινε ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια και για το σπουδαίο φιλανθρωπικό της έργο κάνοντάς την ένα φωτεινό παράδειγμα για κάθε έναν που έχει την ευλογία να έχει οικονομική ευμάρεια άρα και την άνεση να προσφέρει με ανιδιοτέλεια στην κοινωνία.

Το 2007 δώρισε στο Ελληνικό κράτος το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ηλία.

Το 2020 έκανε επίσης την δωρεά των 900.000 ευρώ στο Ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα τελευταία 6 χρόνια έχει δωρίσει στο ίδρυμα Χαμόγελο του Παιδιού συνολικά το ποσό των 600.000 ευρώ για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ των ακινήτων του ιδρύματος καθώς και για την κάλυψη των αναγκών άρρωστων και κακοποιημένων παιδιών που φιλοξενούνται στα σπίτια του συγκεκριμένου ιδρύματος.

Το 2021 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για την συνολική της προσφορά στο συγκεκριμένο ίδρυμα παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επίσης πραγματοποιεί πολλές δωρεές σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα καθώς και μεμονωμένα άτομα που δεν γίνονται γνωστά από τον τύπο

Το ίδρυμα της Κλέλια Χατζηιωάννου και η χορήγηση υποτροφιών

Το Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» ιδρύθηκε το έτος 2006 από την Πρόεδρο αυτού κ. Κλέλια Χατζηιωάννου.

Το Ίδρυμα στεγάζεται στο περίφημο νεοκλασικό κτίριο, ιδιοκτησίας της Ιδρύτριας, το οποίο ευρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής και το οποίο σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο κλασσικό αρχιτέκτονα στις αρχές του 20ου αιώνα Ερνέστο Τσίλλερ.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η χορήγηση υποτροφιών σε αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κύπρου, με βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς ή ‘Αριστα, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Ιστορία της Τέχνης, Οικονομία, Ναυτιλιακά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Νομική και Πληροφορική σε αντίστοιχες Σχολές/Πανεπιστήμια/Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Για την πραγμάτωση του ως άνω σκοπού του, το Ίδρυμα προκηρύσσει ετησίως τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος και η συστατική πράξη αυτού, αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 .

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ