ρεύμα-σε-ισχύ-από-σήμερα-το-θερινό-ωράρ-4449

Ρεύμα: Σε ισχύ από σήμερα το θερινό ωράριο και τι ισχυεί με το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο

Ρεύμα: Πως θα δείτε αν το σπίτι σας διαθέτει νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, από σήμερα Δευτέρα, 1η Μαΐου, τίθεται σε ισχύ η χρέωση του νυχτερινού οικιακού τιμολόγιου.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την 1η Μαΐου 2023 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023 με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00 καθημερινά. Οι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να απευθύνονται στον προμηθευτή τους» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Για να δείτε εάν διαθέτει το σπίτι σας νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο μπορείτε να ανατρέξετε στον λογαριασμό ρεύματος.
Εάν, ο πάροχός είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, αναφέρεται:

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο

Επιπλέον, στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού αναγράφεται:

Πάγια χρέωση νύχτας

Παράλληλα, υπάρχει ένα ενδεικρικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης. Εάν το λαμπάκι αυτό ανάβει το βράδυ, τότε έχετε νυχτερινό ρεύμα.

Υπάρχει, επίσης, πάντα η επιλογή να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πάροχό σας για να ενημερωθείτε διαθέτετε την υπηρεσία.

Η διαδικασία για αίτηση νυχτερινού ρεύματος

Ο καταναλωτής, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε δύο χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη)».

Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Η αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου.

Η διαδικασία γίνεται με δύο τρόπους:

  • Μέσω της εφαρμογής εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ (ΕΔΩ)
  • Τηλεφωνικά στο 800 400 4000. Να σημειωθεί ότι, υπάρχει πρόσθετη δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης (νυχτερινό ρεύμα).

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ