ανήκει-στις-50-καλύτερες-του-κόσμου-η-ελ-6106

Ανήκει στις 50 καλύτερες του κόσμου: Η ελληνική παραλία που θα πληρώσεις 1.000 ευρώ αν πάρεις βότσαλο μαζί σου

Σκιάθος: Η παραλία με μια απαγόρευση για όλους τους επισκέπτες

Υπάρχει μια ελληνική παραλία που ανήκει στις πενήντα καλύτερες του κόσμου και βρίσκεται σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας. Ο λόγος για την διάσημη παραλία «Λαλάρια» της Σκιάθου. Μάλιστα όποιος πάρει βότσαλο από τη παραλία θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 1000 ευρώ.

Πρόκειται για μια παραλία ευρέως γνωστή για τα βότσαλά της και το καλοκαίρι την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Η πρόσβαση εκεί γίνεται με καραβάκια που είναι αγκυροβολημένα στο παλιό λιμάνι του νησιού. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και καταγάλανα.

Η παραλία στη Σκιάθο που απαγορεύεται να πάρεις βότσαλο

Το όνομα της βγήκε από τα ολοστρόγγυλα λευκά βότσαλα που οι ντόπιοι αποκαλούν «λαλάρια», τα οποία δημιουργούνται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή. Το να παίρνει ο κάθε τουρίστας μαζί του βότσαλα ως σουβενίρ αποτελούσε κίνδυνο για την φυσική ομορφιά της παραλίας, γι’ αυτό και πλέον εκδοθεί οδηγία απαγόρευσης για τη συλλογή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα Λαλάρια το τοπίο είναι άγονο και άγριο, με τον επιβλητικό, κάθετο βράχο να σχηματίζει έναν κλειστό όρμο με ήρεμα, γαλανά και πεντακάθαρα νερά, τα οποία βαθαίνουν απότομα.

Η Ομάδα Drone Haanity μας ταξιδεύει στην ομορφιά της συγκεκριμένης παραλίας μέσα από τα συναρπαστικά πλάνα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Η παραλία χωρίς κόσμο, πράγμα σπάνιο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ