ράγισε-καρδιές-ο-αδερφός-του-σμηναγού-6081

Ράγισε καρδιές ο αδερφός του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη: «Δεν θέλω να ξεχαστεί ούτε ο αδελφός μου, ούτε τα παιδιά στα Τέμπη»

Ευστάθιος Τσιτσακίδης: Η κατάθεση ψυχής του αδερφού του

Ήταν Δευτέρα 30 Ιανουάριου και 10:30 όταν συνέβη η τραγωδία με τη πτώση και τη συντριβή του F-4E Phantom II της 338 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα. Σε αυτή τη τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, σκοτώθηκαν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Οι οικογένειες των δύο ηρώων συνεχίζουν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια να πενθούν για τα παιδιά τους.

«Δεν πενθούμε, τιμούμε», δήλωσε περήφανα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο αδελφός του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος μίλησε δημόσια για πρώτη φορά για τον αγαπημένο του Στάθη.

«Πήγε ψηλά για να χωρέσει στην αγκαλιά του όλη την Ελλάδα»«Δε θα συνειδητοποιήσουμε ποτέ τον χαμό του. Ήταν από τους καλύτερους πιλότους με 1.000 ώρες πτήσεις. Είναι ένας ήρωας. Οι πιλότοι μας ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για τη σημαία και την πατρίδα», είπε ο αδελφός του Ε. Τσιτλακίδη.

Όπως είπε ήταν η «κακιά στιγμή», που όμως έτυχε στον αδελφό του, βυθίζοντας την οικογένειά του στη θλίψη και τον πόνο.

 

Ο αδερφός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη μιλάει 4 μήνες μετά τη τραγωδία

«Μιλήσαμε το προηγούμενη βράδυ. Μου είπε “σ’ αγαπώ” και μετά σταμάτησε ο χρόνος, μαύρισαν όλα. Ήλπιζα να είναι ζωντανός, αλλά όσο αργούσαν να τον βρουν συνειδητοποιούσα την αλήθεια», συνέχισε.

Ο Στάθης είναι πάντα δίπλα του και τον προσέχει κι εκείνος αισθάνεται πάντα μαζί του την παρουσία του.

«Ήταν γεννημένος να γίνει πιλότος. Ήξερε τους κινδύνους που αντιμετώπιζε καθημερινά. Όλοι οι πιλότοι μας είναι καταπληκτικοί. Πήγε εκεί ψηλά για να χωρέσει όλη την Ελλάδα στην αγκαλιά του. Για εμάς είναι πάντα εδώ», είπε ο αδελφός του.

Αναφέρθηκε τέλος στην τραγωδία των Τεμπών που συνέβη σχεδόν ένα μήνα μετά την πτώση του Phantom, κάτι, που όπως τόνισε συγκλόνισε την οικογένειά του.

«Πάθαμε σοκ. Συλλυπητήρια στους γονείς, κουράγιο και δύναμη. Μετά από κάτι τέτοιο αναθεωρείς πολλά στη ζωή σου. Επειδή ξεχνάμε εύκολα, δε θέλω να ξεχαστεί ούτε ο αδελφό μου, ούτε τα παιδιά στα Τέμπη», είπε.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ